Spar van Runkst (Hasselt) legt de boeken neer

Spar van Runkst (Hasselt) legt de boeken neer

De uitbaters van de lokale Spar-winkel op het Sint-Hubertusplein in Runkst hebben de boeken neergelegd. Intussen is het faillissement uitgesproken.

 

Nieuwe uitbater gezocht

Het voorbije weekend was het laatste voor de lokale Spar-vestiging in Runkst, een stadsdeel van Hasselt. De uitbaters hadden vorige week de boeken neergelegd, waarop de handelsrechter het faillissement heeft uitgesproken.

 

Voor franchisegever Retail Partners Colruyt Group ‑ de vestiging in Runkst is een van de 200 franchisewinkels van de Colruyt-dochter ‑ kwam het faillissement toch onverwacht. Dat zegt commercieel directeur Jean-Francois Stevens in Het Belang van Limburg: “Voor ons is het alleszins verbazend dat deze Spar in de problemen is geraakt. We gaan er volop voor om een nieuwe uitbater voor de winkel te vinden. Als we de mogelijkheid hebben, dan houdt Runkst zeker haar Spar.”

 

De franchisegever wil naar eigen zeggen zo snel mogelijk aan tafel zitten met de curator, die door de rechtbank is aangesteld om het faillissement af te handelen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top