Staking dreigt bij Lunch Garden

Staking dreigt bij Lunch Garden

Het water tussen de vakbonden en de directie bij Lunch Garden lijkt bijzonder diep. Bij de restaurantketen zijn gesprekken aan de gang rond een nieuw bedrijfsplan dat zware gevolgen zou hebben voor de werknemers.

Opzegging cao's

In maart kondigde de directie van Lunch Garden de invoering van een nieuw bedrijfsplan aan. Dat nieuwe plan zorgt voor de nodige commotie bij de vakbonden, aangezien het "zware gevolgen zou hebben voor de arbeidsvoorwaarden van het personeel."

 

Nu heeft de directie daarenboven de huidige cao's, die al sinds 1976 gelden, opgezegd en moeten een heleboel voorwaarden niet meer gerespecteerd worden. Voor de vakbonden was dat de spreekwoordelijke druppel en daarom werd gisteren dan ook een stakingsaanzegging ingediend. Volgens de bonden hebben de werknemers sinds 2009 jaarlijks tot 500 euro moeten inleveren om hun baan te redden.

 

Lunch Garden telt een zestigtal restaurants en heeft 1.500 werknemers in dienst. Het is in handen van het Nederlandse H2 Private Equity.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Breaking: François-Melchior de Polignac weg bij Carrefour Belgium

22/09/2017

De redactie verneemt dat de CEO van Carrefour Belgium het bedrijf verlaat. Guillaume de Colonges, zopas benoemd tot directeur exécutif Europe du Nord et de l’Est, zal rechtstreeks de directie van Carrefour Belgium op zich nemen. 

Louis Delhaize lanceert huismerk ‘Louis’

22/09/2017

In het groeiende segment van buurtwinkels en petrolshops zet Delfood meer dan ooit in op differentiatie. Het nieuwe huismerk Louis wil een merk op mensenmaat zijn, met een uitgesproken Belgisch karakter. 

Back to top