Staking dreigt bij Lunch Garden

Staking dreigt bij Lunch Garden

Het water tussen de vakbonden en de directie bij Lunch Garden lijkt bijzonder diep. Bij de restaurantketen zijn gesprekken aan de gang rond een nieuw bedrijfsplan dat zware gevolgen zou hebben voor de werknemers.

Opzegging cao's

In maart kondigde de directie van Lunch Garden de invoering van een nieuw bedrijfsplan aan. Dat nieuwe plan zorgt voor de nodige commotie bij de vakbonden, aangezien het "zware gevolgen zou hebben voor de arbeidsvoorwaarden van het personeel."

 

Nu heeft de directie daarenboven de huidige cao's, die al sinds 1976 gelden, opgezegd en moeten een heleboel voorwaarden niet meer gerespecteerd worden. Voor de vakbonden was dat de spreekwoordelijke druppel en daarom werd gisteren dan ook een stakingsaanzegging ingediend. Volgens de bonden hebben de werknemers sinds 2009 jaarlijks tot 500 euro moeten inleveren om hun baan te redden.

 

Lunch Garden telt een zestigtal restaurants en heeft 1.500 werknemers in dienst. Het is in handen van het Nederlandse H2 Private Equity.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top