Starbucks en Danone gaan samen yoghurt verkopen | RetailDetail

Starbucks en Danone gaan samen yoghurt verkopen

Starbucks en Danone gaan samen yoghurt verkopen

De Amerikaanse koffieketen Starbucks zal zijn eigen Evolution Fresh-merk van sapjes koppelen aan de yoghurt-tak van Dannon, de Amerikaanse naam van Danone. Samen willen ze onder de slogan "Evolution Fresh, Inspired by Dannon" yoghurtproducten aan de man brengen.

Vanaf volgend jaar te koop

Vanaf de lente van 2014 zullen de nieuwe producten in Starbucks te koop zijn, vanaf het jaar erop trekt de joint venture naar de Amerikaanse supermarkten. Voorlopig gaat het strikt om een Amerikaanse samenwerking, al sluit men niet uit dat de producten op termijn ook de grote plas zouden oversteken.

 

De reden om in Amerika te investeren in yoghurt is eenvoudig te verklaren: volgens Starbucks is dit segment van de markt al meer dan 4,5 miljard euro waard en zit er nog een grote groeimarge op. Nu al verorberen Amerikanen gemiddeld dertig percent meer dan Europeanen. Ook Danone ziet de Amerikaanse markt als een enorme groeimarkt voor yoghurt.

 

Beiden worden er beter van

Starbucks verwacht in elk geval geen extra uitgaven te moeten doen voor deze deal, aangezien Danone de verdeling op zich zal nemen. Danone zelf zegt groei te verwachten doordat het miljoenen Starbucks-klanten kan aanspreken.

 

De concurrentie zit echter niet stil, want ook daar zitten ettelijke partijen klaar om de yoghurtmarkt te overspoelen. Chobani, marktleider van Griekse yoghurt, bracht immers recentelijk veertien nieuwe smaken uit en diens oprichter, Hamdi Ulukaya, verwacht dat de jaarlijks yoghurtverkoop wel eens zou kunnen verdubbelen in de komende drie à vier jaar.   (GP)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.