Tanger start Belgische expansie vanuit Antwerpen | RetailDetail

Tanger start Belgische expansie vanuit Antwerpen

Tanger start Belgische expansie vanuit Antwerpen

De eerste Belgische vestiging van de Marokkaanse supermarktketen Tanger is nu een maand open in Merksem. De winkel blijkt vooral klanten aan te trekken die afkomen op de halal-voeding tegen lage prijzen. Een deel ervan komt zelfs uit het buitenland.

Uitbreiding naar rest van België en verder

De eerste Belgische Tanger is gevestigd in de vroegere Gifi-winkel op de Bredabaan. Het gaat om een complex van zowat 1.000 vierkante meter, waar vooral Turkse en Marokkaanse waren worden verkocht, al komen er ook producten uit Brazilië en Suriname.

 

Aanvankelijk zou de winkel zich vestigen in het winkelcentrum Den Tir op het Kiel in Antwerpen, maar dat ging niet door. Concurrent Alvo hield immers vast aan het contract met het winkelcentrum, dat stipuleerde dat er zich geen andere supermarkt mocht vestigen.

 

Op termijn hoopt Tanger over heel België vestigingen te kunnen openen. Brussel staat daarbij met stip genoteerd, maar ook een verdere buitenlandse expansie staat op de verlanglijst. Tanger wil na Nederland en België immers ook naar Duitsland en Frankrijk.

 

Vierduizend referenties

Tanger heeft zijn wortels in Nederland, waar het vestigingen heeft in Amsterdam, Rotterdam en Almere. Het mikt er – net als in Antwerpen – in de eerste plaats op de allochtone bevolking. De keten wordt gezien als een prijsbreker.


Het bedrijf is in handen van de familie Barghaoul. Het startte in de jaren tachtig als een groothandel in kippen. Later kwam daar een slagerij bij en nu is het een supermarktketen met 4.000 referenties in de schappen. Deze worden aangeleverd vanuit een distributiecentrum in Amsterdam.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Carrefour geeft meer details over transformatieplan

22/05/2018

Gezondheid en digitalisering zijn speerpunten in de plannen van Carrefour Belgium. Binnenkort kunnen klanten e-commerce bestellingen afhalen of terugbrengen in alle Express buurtwinkels. In de hypermarkten maakt non-food plaats voor bio en horeca.

Filet Pur: Snoep maar lekker verder!

18/05/2018

Hoe Colruyt zo goedkoop kan blijven, wat Albert Heijn bekokstooft in het versrayon, waarom Delhaize glutenvrij wordt en hoe vrolijk het er bij Aldi aan toe gaat? Dat verneemt u in het pittig gekruide weekoverzicht van RetailDetail Food.