Topvrouw Lunch Garden moet opstappen

Topvrouw Lunch Garden moet opstappen
Pat Verbruggen

Annick Van Overstraeten, de afgelopen tien jaar CEO van restaurantketen Lunch Garden, moet per direct opstappen door een verschil in strategische visie met eigenaarsfamilie Brenninkmeijer. Ze wordt opgevolgd door Ann Biebuyck.

 

Succesvolle transformatie

De voorbije tien jaar hielp Van Overstraeten de ietwat zieltogende restaurantketen er weer bovenop. Onder het motto "Fix the basics" transformeerde ze het hele bedrijf: "We zijn geen feestelijk avondje uit, we zijn een oplossing", zei ze daarover eerder in De Tijd. De 54-jarige topvrouw introduceerde daarom ook restaurantconcepten in ziekenhuizen en musea. Onder haar leiding steeg de omzet van de keten met meer dan een vijfde tot 145 miljoen euro.

 

Van Overstraeten kon zich naar eigen zeggen niet verzoenen met de plannen die aandeelhoudersfamililie Brenninkmeijer had met het personeel. "De plannen dateren al van even voor de coronacrisis. De horeca is geen gemakkelijke sector, maar ook in tijden van crisis is het voor mij belangrijk om het personeel op een eerlijke en correcte manier te behandelen", vertelt ze aan Made in Vlaams-Brabant. Wat die plannen precies inhouden, is op dit moment niet duidelijk.

 

Lunch Garden heeft gisteren Ann Biebuyck met onmiddellijke ingang benoemd als nieuwe CEO. Zij was tussen 2010 en 2017 al aankoopdirecteur van de restaurantketen. Vorig jaar richtte ze haar eigen adviesbureau op.