Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper | RetailDetail

Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Voor Spar zijn het drukke weken geweest. Gisteren heropende de Eurospar in Ieper zijn deuren en in oktober werden er ook al twee nieuwe Spar-filialen geopend, in Oostduinkerke en Gistel.

Werken na meer dan jaar afgerond

De uitbreidingswerken in de Eurospar in Ieper waren al aan de gang sinds oktober 2012. Meer dan een jaar later kan de nieuwe winkel dus eindelijk worden opgeleverd. Daarbij ging de winkeloppervlakte van 1.300 naar 2.000 m², waarmee de vernieuwde winkel meteen de grootste in zijn soort is.

 

De winkel bleef tijdens de werken steeds geopend. Om klanten beter te kunnen bedienen werden er tien extra personeelsleden aangeworven en kwamen er zeven nieuwe kassa's. Ook de aankleding en de inrichting werd grondig aangepakt.

 

Nog twee nieuwe winkels

De nieuwe Spar in Gistel werd dan weer op 17 oktober geopend. De winkel heeft een oppervlakte van 391 m² en legt de focus op verse groenten en fruit. Vijf jaar geleden werd de oude Spar-winkel in Gistel afgebroken en op die plaats is de nieuwe nu geopend.

 

Ook in Oostduinkerke kwam er op 3 oktober een nieuwe Spar. Net als in Gistel wordt in Oostduinkerke de focus op vers gelegd. Zo halen ze in de winkel 55 procent van de omzet uit versproducten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.

Melkmerk Joyvalle gaat op in Campina

19/06/2018

Zuivelproducent FrieslandCampina wil de focus voortaan op één sterk melkmerk leggen: Joyvalle wordt geïntegreerd onder de Campina-paraplu.