Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Voor Spar zijn het drukke weken geweest. Gisteren heropende de Eurospar in Ieper zijn deuren en in oktober werden er ook al twee nieuwe Spar-filialen geopend, in Oostduinkerke en Gistel.

Werken na meer dan jaar afgerond

De uitbreidingswerken in de Eurospar in Ieper waren al aan de gang sinds oktober 2012. Meer dan een jaar later kan de nieuwe winkel dus eindelijk worden opgeleverd. Daarbij ging de winkeloppervlakte van 1.300 naar 2.000 m², waarmee de vernieuwde winkel meteen de grootste in zijn soort is.

 

De winkel bleef tijdens de werken steeds geopend. Om klanten beter te kunnen bedienen werden er tien extra personeelsleden aangeworven en kwamen er zeven nieuwe kassa's. Ook de aankleding en de inrichting werd grondig aangepakt.

 

Nog twee nieuwe winkels

De nieuwe Spar in Gistel werd dan weer op 17 oktober geopend. De winkel heeft een oppervlakte van 391 m² en legt de focus op verse groenten en fruit. Vijf jaar geleden werd de oude Spar-winkel in Gistel afgebroken en op die plaats is de nieuwe nu geopend.

 

Ook in Oostduinkerke kwam er op 3 oktober een nieuwe Spar. Net als in Gistel wordt in Oostduinkerke de focus op vers gelegd. Zo halen ze in de winkel 55 procent van de omzet uit versproducten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top