Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper | RetailDetail

Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Voor Spar zijn het drukke weken geweest. Gisteren heropende de Eurospar in Ieper zijn deuren en in oktober werden er ook al twee nieuwe Spar-filialen geopend, in Oostduinkerke en Gistel.

Werken na meer dan jaar afgerond

De uitbreidingswerken in de Eurospar in Ieper waren al aan de gang sinds oktober 2012. Meer dan een jaar later kan de nieuwe winkel dus eindelijk worden opgeleverd. Daarbij ging de winkeloppervlakte van 1.300 naar 2.000 m², waarmee de vernieuwde winkel meteen de grootste in zijn soort is.

 

De winkel bleef tijdens de werken steeds geopend. Om klanten beter te kunnen bedienen werden er tien extra personeelsleden aangeworven en kwamen er zeven nieuwe kassa's. Ook de aankleding en de inrichting werd grondig aangepakt.

 

Nog twee nieuwe winkels

De nieuwe Spar in Gistel werd dan weer op 17 oktober geopend. De winkel heeft een oppervlakte van 391 m² en legt de focus op verse groenten en fruit. Vijf jaar geleden werd de oude Spar-winkel in Gistel afgebroken en op die plaats is de nieuwe nu geopend.

 

Ook in Oostduinkerke kwam er op 3 oktober een nieuwe Spar. Net als in Gistel wordt in Oostduinkerke de focus op vers gelegd. Zo halen ze in de winkel 55 procent van de omzet uit versproducten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Jumbo maakt werk van vastgoed in België

23/03/2018

Dat Jumbo zijn oog heeft laten vallen op België is al lang geen geheim meer. Nu heeft de Nederlandse supermarktketen een vacature openstaan voor een persoon die kan helpen met de zoektocht naar gepaste locaties.

Filet Pur: Een défilé van goede bedoelingen

23/03/2018

Een week waarin foodretailers zich van hun àller-àllerbeste kant lieten zien. Stuk voor stuk. Echt waar. Enfin, op enkele uitzonderingen na. Kom alles te weten in het vrolijke overzicht van RetailDetail Food!

Spadel groeit dankzij Bulgaarse overname

23/03/2018

Drankenproducent Spadel is vorig jaar fors gegroeid, maar dat was vrijwel enkel te danken aan de overname van het Bulgaarse Devin. Wordt dat niet in rekening genomen, dan was er nog amper sprake van groei.

Veranderingen op til bij Whole Foods

23/03/2018

De overname van Whole Foods door Amazon begint stilaan een aantal veranderingen op te leveren bij de supermarktketen. Zo wil Amazon het Prime-systeem doortrekken naar de winkels. Ondertussen verdwijnen er ook heel wat leidinggevenden bij het bedrijf.

Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Back to top