Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Twee nieuwe Spars en heropening Eurospar Ieper

Voor Spar zijn het drukke weken geweest. Gisteren heropende de Eurospar in Ieper zijn deuren en in oktober werden er ook al twee nieuwe Spar-filialen geopend, in Oostduinkerke en Gistel.

Werken na meer dan jaar afgerond

De uitbreidingswerken in de Eurospar in Ieper waren al aan de gang sinds oktober 2012. Meer dan een jaar later kan de nieuwe winkel dus eindelijk worden opgeleverd. Daarbij ging de winkeloppervlakte van 1.300 naar 2.000 m², waarmee de vernieuwde winkel meteen de grootste in zijn soort is.

 

De winkel bleef tijdens de werken steeds geopend. Om klanten beter te kunnen bedienen werden er tien extra personeelsleden aangeworven en kwamen er zeven nieuwe kassa's. Ook de aankleding en de inrichting werd grondig aangepakt.

 

Nog twee nieuwe winkels

De nieuwe Spar in Gistel werd dan weer op 17 oktober geopend. De winkel heeft een oppervlakte van 391 m² en legt de focus op verse groenten en fruit. Vijf jaar geleden werd de oude Spar-winkel in Gistel afgebroken en op die plaats is de nieuwe nu geopend.

 

Ook in Oostduinkerke kwam er op 3 oktober een nieuwe Spar. Net als in Gistel wordt in Oostduinkerke de focus op vers gelegd. Zo halen ze in de winkel 55 procent van de omzet uit versproducten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Popsss verkoopt Belgische topwijnen in pop(sss)-up store

17/11/2017

Wijndistributeur Popsss, die uitsluitend wijnen van Belgische wijnboeren online verdeelt, opent een tijdelijke winkel in hartje Brussel. Tot het einde van het jaar vinden wijnliefhebbers er onder andere de fijnproeverscollectie "Crazy Belgians".

Filet Pur: Een kwestie van indigestie

17/11/2017

In sommige hoofdkwartieren stijgt de nervositeit zienderogen, maar voor fijnproevers was het geen al te kwade week. Iets gemist? Met het pittig gekruide overzicht van RetailDetail Food bent u weer helemaal mee!

‘Back to the future’ in food met Jean-Pierre Roelands

17/11/2017

In food gaan we ‘back to the future’, gelooft Jean-Pierre Roelands, die meer dan 20 jaar lang commercieel directeur van de Colruyt Group was en exclusief op de RetailDetail Night zijn visie op de toekomt van foodretail deelt.

 

"Onthaalmoeder wordt winkelier"

17/11/2017

Marieke Vermeire runt met haar man de Carrefour Express aan de Luikersteenweg in Hasselt. "Toevallig was Carrefour, net op het moment dat wij de stap overwogen, op zoek naar franchisenemers om het pand uit te baten en zo hebben we elkaar gevonden."

Delhaize schenkt zeven miljoen maaltijden weg

17/11/2017

Tegen 2020 wil Delhaize de helft van haar onverkochte voedingsproducten kunnen schenken aan sociale verenigingen. Daarmee zet de supermarktketen een tandje bij in de strijd tegen voedselverspilling.

RetailDetail Food #25 staat online

17/11/2017

Hoe gaan foodwinkeliers om met agressieve klanten in de winkel? Dat is één van de thema’s in het 25e nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers.

Back to top