Voedingssector gaat brugpensioen tegen met extra verlof

Voedingssector gaat brugpensioen tegen met extra verlof

Werkgevers en vakbonden van de voedingsindustrie hebben een ontwerp van sectoraal akkoord bereikt voor de 60.000 arbeiders die in de sector actief zijn in ons land. Opvallende nieuwigheid: extra vakantiedagen op het einde van de loopbaan moeten de 'appetijt' voor brugpensioen doen afnemen.

Tot 6 dagen per jaar extra vakantie

De sociale partners van de voeding proberen via meer vakantiedagen op het einde van de loopbaan - drie tot zes dagen per jaar - een eind te maken aan de grote populariteit van brugpensionering onder de arbeiders, zo schrijft De Standaard vandaag.

 

"Bij ons blijft het aantal bruggepensioneerden nog altijd stijgen, a rato van 250 aanvragen per jaar", verklaart Chris Moris van werkgeversorganisatie Fevia de opmerkelijke innovatie. Meer vakantiedagen om op adem te komen moeten er voor zorgen dat oudere medewerkers langer aan de slag blijven en hun jarenlange ervaring ten dienste blijven stellen van het bedrijf.

 

Het afremmen van de appetijt voor brugpensioen vormt samen met het optrekken van het aanvullende pensioen (met 0,22% tot 1,67%) de grote leidraad van de nieuwe sectorale cao voor de voeding. Het sectorakkoord geldt voor twee jaar en slaat op 60.000 arbeiders.

 

Haantje-de-voorste

De onderhandelingen tussen vakbonden en werkgevers over de tweejaarlijkse sectorale cao's zijn dit keer heel laat op gang gekomen, omdat de werkgevers eerst duidelijkheid wilden over de prijs van het eenheidsstatuut, dat een einde moest maken aan de discriminatie tussen arbeiders en bedienden en waarvoor de regering eind september het licht op groen zette.

 

Dat net de voedingssector als eerste uitpakt met een grote sectorale cao, is opvallend. "We zijn traditioneel geen haantje-de-voorste bij het afsluiten van de tweejaarlijkse cao's", geeft Chris Moris toe. De Fevia-topman vermoedt dat de vakbonden alles op alles zetten om zo snel mogelijk cao's af te sluiten in sectoren die het nog goed doen, zoals de voedingsindustrie.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Colruyt en PepsiCo begraven de strijdbijl: weer Pepsi in de rekken

19/01/2018

Het vertrouwde assortiment van Pepsi en Lay’s komt weer in de rekken bij Colruyt. In november startte de keten een boycot tegen 29 producten van PepsiCo, omdat de merkproducent geen lagere prijzen wilde geven, maar de supermarktketen stopt daar nu mee.

Recordomzet voor BelOrta

19/01/2018

Groente- en fruitbedrijf BelOrta heeft in 2017 een recordomzet gehaald van 439 miljoen euro, een stijging van 7% ten opzichte van een jaar eerder. Het volume steeg met 2,5% en nadert de 500 miljoen kilogram.

Aldi Nord en Aldi Süd werken samen voor dierenwelzijn

18/01/2018

Aldi Nord en Aldi Süd slaan de handen in elkaar voor een unieke samenwerking: de discountbroers lanceren samen een eigen keurmerk voor dierenwelzijn. Het label Fair & Gut start enkel in Duitsland en voor gevogelteproducten, maar wordt later uitgebreid.

Hoe weinig suiker is te weinig? Rewe test de limieten met chocoladepudding

18/01/2018

Hoe weinig suiker kan een mens verdragen? Dat test de Duitse supermarktketen Rewe met een klantenbevraging. Het wil het suikergehalte in huismerkproducten verlagen, maar de consument beslist zelf hoeveel.

Back to top