Volgende week heropening Spar Bokrijk

Volgende week heropening Spar Bokrijk

Op 24 maart heropent de Spar-winkel aan de Zandstraat in Hasselt zijn deuren na een volledige renovatie. De winkel kreeg een volledig nieuw interieur in de stijl van de nieuwe generatie buurtsupermarkten van Spar.

Meer aandacht voor vers

De supermarkt van uitbater Chris Janssen bestaat al 26 jaar onder verschillende namen, maar opende in 1990 onder de vlag van Eurospar. Voortaan zal de winkel opnieuw onder de naam Spar werken, als onderdeel van de Retail Partners Colruyt Group.

 

De winkel werd ook uitgebreid van 830 naar 940 m²: “Achteraan kregen we er opslagruimte bij, maar ook vooraan winnen we enkele meters”, vertelt Chris Janssen. “Dat zullen de klanten meteen merken bij het binnenkomen: ze hebben meer ruimte om te bewegen en kunnen zo in alle rust hun boodschappen doen.”

 

Verder werd heel het interieur aangepakt, zodat het nu aansluit bij het nieuwe concept van de Spar-buurtsupermarkten. De verschillende versafdelingen staan nu meer in de kijker en moeten een marktgevoel creëren. Daarnaast werden er een aantal digitale schermen geplaatst, waar klanten meer informatie of inspiratie kunnen vinden.

 

Er werd ook een nieuw koelsysteem op CO2 geïnstalleerd en er is tevens betere installatie geplaatst. Beide vernieuwingen moeten de ecologische voetafdruk van de winkel verkleinen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Schotland voert als eerste minimumprijs in voor alcohol

21/11/2017

Schotland heeft een wereldprimeur te pakken, want het mag eindelijk een minimumprijs voor alcohol invoeren. De wet werd in 2012 al goedgekeurd, maar werd sindsdien tegengehouden door de whiskystokers.

Europa keurt bio-hervorming goed, België onthoudt zich

21/11/2017

De Europese Commissie heeft nieuwe regels goedgekeurd om biologische landbouw in Europa te vereenvoudigen. De wetgeving treedt vanaf juli 2020 in werking. Belgische politici konden geen overeenstemming bereiken en daarom onthield ons land zich.

Carrefour aanvaardt herbruikbare verpakkingen van klanten aan bedieningstogen

20/11/2017

Na een geslaagd testproject in de hypermarkt van Carrefour in Bierges, aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market in eigen beheer vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels.

Greenpeace komt met kritische parodie op kerstreclame Coca-Cola

20/11/2017

Voor veel mensen betekent de kerstreclame van Coca-Cola op tv de echte start van de kerstperiode. Dit jaar heeft Greenpeace echter een parodie daarop gemaakt, waarin de organisatie de aandacht legt op de vervuiling waarvoor de frisdrankmaker verantwoordelijk is.

Tweede Leuvense foodhal De Smidse geopend

20/11/2017

Leuven is een foodhal rijker: dit weekend opende De Smidse aan het nieuwe Sluispark. In de voormalige smederij van Stella Artois zijn nu een verpakkingsvrije winkel, aperobags van Jeroen De Pauw, een pasta-atelier en meer te vinden.

Alibaba investeert 2,5 miljard in Auchan-dochter

20/11/2017

De Chinese e-commercereus Alibaba heeft een belang van 36% genomen in supermarktbedrijf Sun Art Retail Group. Met 450 supermarkten is dat de tweede grootste supermarktketen van China, en de Franse retailer Auchan is er de grootste aandeelhouder.

Back to top