Walmart werkt aan gerobotiseerde winkelkarretjes | RetailDetail

Walmart werkt aan gerobotiseerde winkelkarretjes

Walmart werkt aan gerobotiseerde winkelkarretjes

De Amerikaanse retailer Walmart werkt samen met een roboticabedrijf aan een gerobotiseerd winkelkarretje, dat klanten moet helpen om hun boodschappen te vinden en dat ze bovendien niet meer zelf moeten rondduwen.

Veel investeringen in technologie

Walmart werkt daarvoor samen met het Amerikaanse Five Elements Robotics en het zou momenteel al aan de slag zijn met een prototype. Wanneer een eerste test met de winkelkarretjes zijn weg zal vinden naar de winkels, is momenteel nog niet duidelijk.

 

De Amerikaanse retailer heeft eerder al aangegeven dat het fors wil investeren in technologie die het eenvoudiger moet maken voor klanten om hun boodschappen te doen in een fysieke winkel. Het ziet dat immers als één van de manieren om de concurrentie aan te gaan met online retailers als Amazon.

 

Eerder ontwikkelde Walmart bijvoorbeeld een applicatie voor smartphones, waarmee klanten producten kunnen scannen en betalen, zodat ze niet langer moeten aanschuiven aan de kassa. Daarnaast is het een drive-inservice aan het uitrollen bij zijn winkels en is het gestart met een proefproject, waarbij diensten als Uber en Lyft worden ingezet om boodschappen aan huis te leveren.

 

Er wordt ook al werk gemaakt van het gebruik van drones, die kunnen worden ingezet om online bestellingen te leveren, maar die ook gebruikt worden om de inventaris in distributiecentra beter op te volgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top