Zwitsers nemen Pelican Rouge over

Zwitsers nemen Pelican Rouge over

De Zwitserse koffiegroep Selecta neemt zijn Antwerps-Nederlandse concurrent Pelican Rouge over. Hoeveel de Zwitsers betalen voor de groep die tegenwoordig in Dordrecht huist, is niet bekendgemaakt.

Selecta verdubbelt omzet

Selecta neemt Pelican Rouge ‑ het vroegere Autobar ‑ over van een consortium van een zestigtal hefboomfondsen. De Zwitserse koffiebrander verdubbelt zo in één klap zijn omzet tot 1,3 miljard euro. De brutobedrijfswinst zou rond de 200 miljoen euro schommelen.

 

Pelican Rouge heeft Antwerpse roots: het startte in 1863 als handelaar in ruwe koffiebonen onder de naam Roode Pelikaan en is intussen uitgegroeid tot een Europese leider op de koffiemarkt. De groep verkoopt zijn koffie (jaarlijks meer dan 25.000 ton) en zijn koffieautomaten (er staan er een slordige 195.000!)  aan 150.000 klanten in acht landen. Vandaag werken 120 mensen in de Pelican Rouge-fabriek in Aartselaar bij Antwerpen.

 

Eind vorig jaar stapten topman Alain Beyens (ex-AB InBev) en financieel directeur Kris Geysels onverwacht op. Of de huidige overname aan de basis ligt van dat vertrek dan wel er het gevolg van is, is vooralsnog onduidelijk.