Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken | RetailDetail

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken
ZappTax

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

 

Eenvoudig en snel

Het systeem van ZappTax werkt heel eenvoudig: reizigers moeten gewoon foto’s nemen van hun kassatickets en die doorsturen via de app. Daarna krijgen ze een document dat ze moeten laten afstempelen door de douane op de luchthaven. Vervolgens sturen ze een foto van het afgestempelde document door naar ZappTax, dat na enkele minuten de terugbetaling doet naar de klant. ZappTax houdt wel een commissie van ongeveer 20% in.

 

Het huidige systeem is veel omslachtiger en vraagt onder andere heel wat medewerking van de handelaars in de Europese landen, waardoor het tot drie maanden kan duren vooraleer reizigers de btw terugkrijgen. Momenteel zou dan ook slechts 15% van hen de moeite doen om de nodige papieren in te vullen.

 

ZappTax heeft momenteel al een akkoord gesloten met de Belgische, Franse, Spaanse en Engelse belastingdiensten en het mikt vooral op Chinese toeristen, die al bekend staan als de groep die de meeste terugbetalingen vraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ex-klanten Neckermann worden geconfronteerd met oude facturen

05/04/2018

Heel wat oude klanten van postorderbedrijf Neckermann hebben de voorbije dagen plots een factuur in de bus gekregen, waarbij bedragen worden verhaald van bestellingen van tot wel dertig jaar terug.

Nederlandse tak Beate Uhse toch niet failliet

05/04/2018

De Nederlandse dochteronderneming van het Duitse Beate Uhse is dan toch niet failliet. Het bedrijf blijft zowel in Nederland als in België gewoon actief. Dat heeft het bedrijf zelf laten weten na geruchten over een faillissement.

Producten vaak goedkoper op Amazon dan bij Nederlandse concurrenten

03/04/2018

Producten die zowel in Nederlandse webshops als op Amazon.de te koop zijn, zijn in ongeveer de helft van de gevallen goedkoper bij Amazon. Niet alleen is er de concurrentie van Amazon.de, er gaan ook geruchten dat Amazon.nl en Amazon.be actiever worden.

Coolblue bezorgt wél echt met de fiets

03/04/2018

Coolblue start een eigen bezorgservice per fiets: met CoolblueFietst gaat de elektroretailer pakketjes voor het eerst zelf per fiets leveren. Hoewel de retailer het eerst als een aprilgrap verpakte, is het uiteindelijk toch echt waar.

Trump richt pijlen op Amazon

03/04/2018

President Donald Trump heeft in Amazon blijkbaar een nieuwe vijand gevonden. Volgens hem profiteert de retailgigant van de U.S. Postal Service, het Amerikaanse postbedrijf, en daar wil hij nu paal en perk aan stellen met de nodige maatregelen.

Amazon heer en meester op Franse e-commercemarkt

29/03/2018

Met een omzet van 5,6 miljard euro en een marktaandeel van net geen 19% is Amazon de onbetwiste leider op de Franse e-commercemarkt. Die markt was in 2017 goed voor 30 miljard euro, zo becijferde Kantar Worldpanel.