Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken | RetailDetail

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken

Belgische app wil duty-free winkelen eenvoudiger maken
ZappTax

De Brusselse startup ZappTax wil met de hulp van een nieuwe app duty-free winkelen eenvoudiger maken voor niet-Europese consumenten, zodat die sneller de btw kunnen terugbetaald krijgen aan het einde van hun reis.

 

Eenvoudig en snel

Het systeem van ZappTax werkt heel eenvoudig: reizigers moeten gewoon foto’s nemen van hun kassatickets en die doorsturen via de app. Daarna krijgen ze een document dat ze moeten laten afstempelen door de douane op de luchthaven. Vervolgens sturen ze een foto van het afgestempelde document door naar ZappTax, dat na enkele minuten de terugbetaling doet naar de klant. ZappTax houdt wel een commissie van ongeveer 20% in.

 

Het huidige systeem is veel omslachtiger en vraagt onder andere heel wat medewerking van de handelaars in de Europese landen, waardoor het tot drie maanden kan duren vooraleer reizigers de btw terugkrijgen. Momenteel zou dan ook slechts 15% van hen de moeite doen om de nodige papieren in te vullen.

 

ZappTax heeft momenteel al een akkoord gesloten met de Belgische, Franse, Spaanse en Engelse belastingdiensten en het mikt vooral op Chinese toeristen, die al bekend staan als de groep die de meeste terugbetalingen vraagt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Colruyt stapt in boodschappendienst van PostNL

20/02/2018

Tweewekelijks brengt de postbode voortaan boodschappen aan huis: in samenwerking met PostNL gaat in Nederland de nieuwe boodschappendienst Stockon van start. De huismerkproducten zijn van Boni (van het Belgische Colruyt).

Chinese e-commerce kent opnieuw sterke groei

09/02/2018

De Chinese online markt is vorig jaar opnieuw sterk gestegen: ten opzichte van 2016 is er sprake van een groei van maar liefst 32%. China blijft zo een uitschieter op vlak van e-commerce.

Europese Unie schaft geoblocking af

07/02/2018

Consumenten mogen niet meer automatisch worden omgeleid of geblokkeerd als ze naar een buitenlandse site surfen. Het Europees Parlement heeft daarover overeenstemming bereikt, het verbod treedt wellicht dit jaar in werking.

JD.com lonkt naar Europa

06/02/2018

Het Chinese JD.com heeft plannen om de komende jaren ook Europa te veroveren en zo een te duchten concurrent te worden voor Amazon. Frankrijk moet de eerste Europese markt worden voor de webshop.

Sofie Geeroms nieuwe algemeen directrice van Becommerce

31/01/2018

Wissel van de macht aan de top van Becommerce, de Belgische beroepsvereniging voor online retailers: Sofie Geeroms volgt Carine Moitier, oprichtster van Bivolino.com, op als algemeen directrice.

Rocket Internet wil met Home24 naar de beurs

19/01/2018

Rocket Internet wil komende zomer zijn meubelwebwinkel Home24 naar de beurs brengen. De komende maanden zal er dan ook hard gewerkt worden aan het opkuisen van de cijfers van de webshop.

Back to top