Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday | RetailDetail

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

Coolblue lanceert Blue Friday, als antwoord op Black Friday

Volgende week vrijdag is het weer Black Friday en dan wordt er flink met kortingen gestrooid bij heel wat retailers. Coolblue wil die drukte echter voorblijven en lanceert vandaag Blue Friday.

Drukte vermijden

Volgens Coolblue wordt het weekend van Black Friday het weekend met de meeste online bestellingen ooit in België en Nederland, wat mogelijk een probleem vormt voor de bezorgers. Om ervoor te zorgen dat klanten hun pakjes toch op tijd krijgen, kiest Coolblue er voor om al een weekje eerder aan de slag te gaan met grote kortingen.

 

“We hebben de aanbiedingen al op voorraad liggen, dus waarom zouden we ze niet al vanaf vandaag verkopen? Dit is niet alleen leuk voor onze klanten, maar zo helpen we ook de druk op de pakketbezorging te spreiden”, zegt topman Pieter Zwart over het idee achter Blue Friday.

 

Een ander voordeel is dat Coolblue zo natuurlijk ook een deel van de concurrentie te snel af is. De consument kan zijn geld maar een keer uitgeven en met Blue Friday wil Coolblue niet verzeild geraken in de chaos rond Black Friday, die gepaard gaat met heel wat kortingen bij grote en kleine retailers. Benieuwd of deze Blue Friday het succes van Singles' Day - dat Coolblue in tegenstelling tot bol.com aan zich voorbij liet gaan - enigszins kan evenaren...

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Coolblue is er voortaan ook in het Engels

25/07/2018

Elektronicaretailer Coolblue lanceert zijn website en app nu ook in het Engels. Het zegt daarmee Engelstalige klanten in de Benelux beter te willen bedienen. Van een stap richting buitenland is (nog) geen sprake, klinkt het.

Matthias De Clercq van Coolblue naar Nexxworks

06/07/2018

Matthias De Clercq, de Belgische topman van Coolblue, verlaat het bedrijf om op 17 juli commercieel directeur te worden bij consultancybedrijf Nexxworks.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Ook Microsoft gaat voor kassaloze winkels

14/06/2018

Microsoft werkt aan eigen technologie die kassa’s en wachtrijen in winkels overbodig maakt. Het wil zo een bondgenoot voor de retailsector worden, vooral in de strijd tegen Amazon Go.

Coolblue sluit honderden webshops

11/06/2018

Webshopgroep Coolblue gaat een eind maken aan zijn honderden afzonderlijke webshops (denk aan smartphonestore.nl of pdashop.be). In de plaats daarvan wordt alles gecentraliseerd op de Coolblue-pagina, waardoor een uitbreiding naar andere talen en landen veel sneller zou kunnen gebeuren.

Coolblue lanceert reparatiedienst voor smartphones

04/06/2018

Coolblue heeft zich weer een extra stukje van de 'customer journey' toegeëigend: nu stort de Rotterdamse webshop(groep) zich ook op het herstellen van smartphones.