Webwinkels klagen over Bpost | RetailDetail

Webwinkels klagen over Bpost

Webwinkels klagen over Bpost
Foto bpost

De combinatie van een korte werkweek en een toevloed aan online bestellingen leidde ertoe dat Bpost duizenden pakjes te laat leverde bij de klanten. Enkele webshops, waaronder Smartphoto, eisen een schadevergoeding.

 

Extra kosten

Tijdens deze periode bestellen heel wat mensen afdrukken van communiefoto’s bij Smartphoto, maar door problemen bij Bpost dreigden meer dan 4.000 bestellingen vorige week niet tijdig bij de klanten te geraken. Het e-commercebedrijf besliste daarop om een aantal bestellingen opnieuw te drukken en klanten de mogelijkheid te bieden om hun foto’s zelf af te halen. De extra kosten die dat met zich meebracht, wil Smartphoto nu verhalen op Bpost, verklaart Johan Dierickx van het fotobedrijf aan VTM Nieuws. Hij zegt ook op zoek te gaan naar andere dienstverleners om de volgende piekperiode op te vangen.

 

Bpost wijst erop dat het vorige week extra druk was, met gemiddeld 250.000 pakjes per dag in plaats van de gebruikelijke 190.000. Bovendien was er een feestdag en een brugdag en kampte het bedrijf met stakingen. Volgens een rondvraag van De Tijd ondervonden ook Coolblue en MediaMarkt problemen met het postbedrijf.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

Gratis verzending voor leden Bol.com Select

08/08/2018

In navolging van Amazon voert Bol.com zijn lidmaatschapsservice op: Select-leden kunnen nu het hele assortiment gratis bezorgd krijgen. Althans, als ze de lidmaatschapskost betalen.

Amper 2% Amazon Alexa-gebruikers kocht al via voice

07/08/2018

Slechts 2% van alle Amazon Echo-eigenaars in de VS kocht al iets via de slimme speakers. Velen probeerden het al wel, maar haakten onderweg af. Is de technologie waardeloos of nog niet klaar?

Walmart laat robots online orders picken

07/08/2018

De Amerikaanse retailreus  Walmart experimenteert met robots die online orders picken: ze halen snel droge, gekoelde en diepgevroren waren uit de schappen, terwijl de medewerkers de verse producten uitkiezen.

Chocolade bedreigd door smeltgevaar bij Delhaize

07/08/2018

Er dreigt chocoladeschaarste door de aanhoudende hitte: in de koekjesafdeling van Delhaize worden klanten gewaarschuwd voor leveringsproblemen. Het is te warm voor het snoepgoed: het smelt in de vrachtwagens.

Zalando valt tegen in tweede kwartaal

07/08/2018

Zalando kon niet aan de verwachtingen tippen in het voorbije kwartaal: ondanks een recordaantal bestellingen en stijgende winst vielen zowel de brutowinst als de omzet lager uit dan door analisten voorspeld.