Bristol sluit tiental winkels door corona

Shutterstock.com

Schoenenketen Bristol gaat ten gevolge van de coronacrisis nog eens meer dan tien winkels sluiten, maar van een reorganisatie is vooralsnog geen sprake. Wel wordt het Nederlandse hoofdkwartier afgebouwd.

 

Slechts 50% van normale omzet

Bristol wil vooral winkels sluiten op plaatsen waar het rendement te laag ligt, meldt RetailNews. De winkelketen voert intussen ook onderhandelingen met de verhuurders om de huurprijzen te herbekijken. “Maar als we er niet uitkomen op een bepaalde locatie zullen we ook daar vertrekken", zegt CEO Elise Vanaudenhove. "Het is elke dag opnieuw evalueren en dat blijven we de komende twee tot drie jaar doen."

 

In Nederland werden de coronamaatregelen twee weken geleden versoepeld, maar het winkelen op afspraak en click & collect blijven halve oplossingen. "Twee weken geleden zaten we op 40% van de normale omzet, afgelopen week was dat 50%", aldus Vanaudenhove. De winkelsluitingen zouden niet tot gedwongen ontslagen leiden.

 

Ook vorig jaar kondigde Bristol al winkelsluitingen aan door corona. Toen heette het dat de keten wél ging reorganiseren, en dat "tot veertig extra winkels" zouden moeten sluiten.