Fish & Chips legt de boeken finaal neer

De bekende modewinkel Fish & Chips in de Antwerpse Kammenstraat sluit definitief de deuren. Het is niet gelukt om een doorstart te maken na het faillissement van moederbedrijf Men At Work.

 

Pionier in beleving gaat verloren

Sinds de oprichting in 1997 was Fish & Chips één van de eerste belevingswinkels in België, nog voor het een trend werd: de winkel in de Kammenstraat in Antwerpen integreerde een kapper, een dj en een koffiecorner. Mede onder invloed van deze kleurrijke winkel werd de Kammenstraat een mekka voor hippe, alternatieve mode.

 

Omdat het eigendom was van Men At Work, is Fish & Chips meegesleurd in het faillissement van deze Nederlandse keten eerder dit jaar. Nochtans verhuisde de winkel in 2016 pas naar een 200 m² groter pand aan de overkant van de straat. In het oorspronkelijke pand in de Kammenstraat is nu Weekday van de H&M-groep te vinden.

 

Het zou die nieuwe locatie zijn die Fish & Chips nu de doodsteek heeft gegeven: de eigenaar van het pand wil volgens Dieter Deceuninck, overnemer van de Belgische winkels uit het faillissement van Men At Work, het pand niet verder aan de zaak verhuren.  “Van eind juli tot en met woensdag hebben we onderhandeld”, zegt hij aan Gazet van Antwerpen. “We waren zelfs bereid om meer huur te betalen, maar het heeft niet mogen baten. Er was geen constructief gesprek mogelijk. Dit is vreselijk, ik heb er hartzeer van.”

 

Uitverkoop: ‘Fish & Chips, The Last Ride’

De ondernemer lijkt niet uit te kijken naar een nieuw pand voor de doorstart: er komt alleen een uitverkoop op een tijdelijke locatie, onder  de noemer ‘Fish & Chips, The Last Ride’. Daar wordt niet alleen de resterende kleding, maar ook inboedel – zoals de letters van het logo, de dj-installatie en meubelen – tegen korting aangeboden. 

 

Ook de voormalige Men At Work-winkels in Brugge en op de Antwerpse Meir hebben de deuren inmiddels gesloten.