LVMH koopt Italiaans kasjmiermerk Loro Piana | RetailDetail

LVMH koopt Italiaans kasjmiermerk Loro Piana

LVMH koopt Italiaans kasjmiermerk Loro Piana
De Franse luxegroep LVMH heeft een meerderheidsbelang verworven in Loro Piana, een Italiaanse modespecialist die gespecialiseerd is in exclusieve stoffen als kasjmier, merinowol en vicuña.

Jassen van 14.000 euro

Het Franse luxeconcern van miljardair Bernard Arnault betaalt twee miljard euro voor een belang van 80% in een van de meest exclusieve Italiaanse kledingfabrikanten. De resterende 20% blijven in handen van Sergio en Pier Luigi Loro Piana, de zesde generatie die het bedrijf momenteel leidt en dat ook zullen blijven doen.

 

Loro Piano is een van Europa's meest gespecialiseerde verwerkers van kasjmier uit Mongolië, merinowol uit Australië en vicuña uit de Andes. Exclusieve stoffen voor al even unieke stukken die dan ook niet voor iedereen zijn weggelegd: een Loro Piana-jas van vicuña kost al gauw 14.000 euro.

 

Desondanks - of net dankzij die focus op luxe - zit Loro Piana al jaren in de lift. Het familiebedrijf zag zijn omzet vorig jaar met 13% stijgen tot 630 miljoen euro, en als het van de broers Sergio en Pier Luigi afhangt wordt nog dit jaar de kaap van de 700 miljoen overschreden, alweer een stijging met meer dan 10% dus.

 

"Enkel met Arnault"

Geen wonder dus dat de Franse luxekoning zijn zinnen heeft gezet op het Italiaanse huis en meer bepaald diens interessante inkoopcontacten en -ervaring. In een gesprek met de Franse krant Le Figaro zeggen de broers Loro Piana dat ze "enkel met Bernard Arnault wilden onderhandelen": "We kennen zijn capaciteit om de identiteit van merken te behouden en ze toch te laten evolueren. Denk maar Dior, Guerlain, Fendi..."

 

Op de beurs werd de overname alvast op applaus onthaald: LVMH was deze ochtend de sterkste stijger binnen de CAC40.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Thuismarkt drukt resultaten Nike

23/03/2018

Het Amerikaanse sportmerk Nike heeft in het derde kwartaal een omzetstijging gekend van 7%, maar het moest daarbij wel toekijken hoe de resultaten in de Verenigde Staten terugvielen ten opzichte van een jaar eerder.

Winkels Supertrash blijven voorlopig open

23/03/2018

De winkels van het failliete Supertrash blijven open, terwijl de curator op zoek gaat naar geïnteresseerde partijen die werk willen maken van een doorstart. Supertrash heeft twaalf winkels in België en Nederland.

H&M opent webshop op Tmall

22/03/2018

Het Zweedse H&M heeft er een moeilijk jaar opzitten, waarbij het de omzet zag dalen. Daarbij werd een nieuwe strategie naar voren gebracht, met meer focus op e-commerce. Een eerste stap binnen die strategie is een webshop op het Chinese Tmall.

Guess krikt omzet op, maar maakt verlies

22/03/2018

Modebedrijf Guess is er in geslaagd om in 2017 de omzet op te krikken, maar het leed wel een verlies van net geen 8 miljoen dollar. Een jaar eerder werd er nog bijna 25 miljoen dollar winst gemaakt.

Vlaamse handelaars willen sperperiode behouden, Waalse niet

22/03/2018

Terwijl 68% van de Vlaamse handelaars de sperperiode wil behouden, denkt slechts 35% van hun Waalse collega’s er ook zo over. Ook in Brussel is 61% vóór, blijkt uit een enquête in opdracht van economieminister Kris Peeters.

C&A rolt webshop uit in 11 nieuwe landen

22/03/2018

Kledingketen C&A heeft haar webshop uitgerold naar elf nieuwe landen. Daarmee wordt het aantal landen waarin de keten online actief is, in één klap meer dan verdubbeld.

Back to top