vanHaren geeft Brantano-medewerkers toch eerste kans

Winkel van schoenen retailer vanHaren in Brugge
Foto: vanHaren

Schoenenketen vanHaren geeft ex-werknemers van Brantano nu toch als eerste de kans om in de 40 overgenomen winkels aan de slag te gaan. Er zou plaats zijn voor maximum 300 medewerkers van de failliete keten.

 

Sollicitatiegesprekken

In de 40 voormalige Brantano-winkels, die vanaf februari heropenen als vanHaren, zullen tot maximum zo’n 300 medewerkers van de keten opnieuw aan de slag kunnen. Dat laat de Nederlandse keten weten aan De Standaard. Het lijkt een plotse koerswijziging, want vorige week liet vanHaren nog weten alleen de winkelpanden over te nemen, en dus niet het personeel. Brantano-medewerkers konden zich, net als iedereen, via de gewone procedure aanmelden om te solliciteren, klonk het.


Nu geeft de overnemer voormalige werknemers van Brantano toch als eerste de kans om aan de slag te gaan in ‘hun’ vroegere winkels. In de veertig vestigingen kunnen “in het meest gunstige geval” bijna 300 personeelsleden werk vinden. Voor het faillissement telde de keten 647 winkelbedienden voor 96 vestigingen in heel België. Personeel dat overkomt van Brantano zal aan de bestaande loonvoorwaarden kunnen werken, maar moet wel sollicitatiegesprekken doorlopen.