De wijze lessen van Frans Schotte

De wijze lessen van Frans Schotte

Na 27 gevulde en succesvolle jaren neemt Frans Schotte, gedelegeerd bestuurder van Standaard Boekhandel, afscheid van de boekwinkelketen die hij tot onbetwiste marktleider heeft gemaakt. Retail Forum Belgium maakt op 26 april daarom van de gelegenheid die het RetailDetail Congres biedt gebruik om hem nog eens in de bloemetjes te zetten - en hem aan het woord te laten over zijn inspirerende carrière en zijn ervaringen in de retailwereld.

Frans Schotte heeft er een indrukwekkende carrière opzitten. Via de metaalindustrie, het uitgeversbedrijf Roularta en de Textielwerkgeversfederatie kwam hij in 1984 aan het hoofd te staan van Standaard Boekhandel, dat op dat moment met zijn 24 winkels door woelige waters ging.

 

Van leerkracht tot captain of retail

Zijn opleiding als onderwijzer en als licentiaat in de sociologie maken dat Frans Schotte bij uitstek oog heeft voor het menselijk kapitaal van de onderneming. Geen wonder dus dat hij het succes van de boekenketen toeschrijft aan de dagelijkse inzet van zijn medewerkers. Toch mag hij zelf best ook wat pluimen op zijn hoed steken: dat de boekenretailer vandaag een marktaandeel heeft dat bijna vijftig procent bedraagt en nog steeds groeit, is ongetwijfeld voor een groot deel te danken aan de inzet van de nuchtere West-Vlaming.

 

Frans Schotte neemt over enkele weken afscheid van Standaard Boekhandel en nam intussen ook een nieuwe taak op aan het hoofd van de Gezinsbond. Op 26 april, voordat het RetailDetail Congres van start gaat, laat Retail Forum Belgium hem dan ook graag aan het woord.

 

 

Uw inschrijving geeft recht op toegang tot het aansluitende RetailDetail Congres om 16u.


Klik hier voor registratie.

Tags: