Belg zal gemiddeld 503 euro spenderen aan kerstcadeaus | RetailDetail

Belg zal gemiddeld 503 euro spenderen aan kerstcadeaus

Belg zal gemiddeld 503 euro spenderen aan kerstcadeaus

Het mag dan wel crisis zijn, maar dat laat de gemiddelde Belg tijdens de kerstperiode duidelijk niet aan zijn hart komen. Onderzoeksbureau Deloitte berekende dat de Belg dit jaar gemiddeld 503 euro zal uitgeven aan kerstcadeaus.

Eerste stijging sinds crisis

Dat is een stijging van 0,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Deloitte zegt dat het de eerste keer is sinds 2008, toen de crisis begon, dat de Belg terug meer zal uitgeven aan Kerstmis - al gaat het dan maar over een lichte stijging.

 

Daarmee doet België het beter dan het Europese gemiddelde, dat op 450 euro komt.  Europeanen zouden daarvoor wel op andere zaken hebben moeten besparen, zoals vakantie, kledij en impulsieve aankopen. Verder zouden ze ook iets meer op koopjes jagen, om zo voor een betere prijs toch nog de gewenste aankopen te doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.

“Fusie Karstadt en Kaufhof zo goed als rond”

05/07/2018

Het Canadese winkelconcern Hudson’s Bay heeft een deal met de Oostenrijkse Sigma Holding, eigenaar van de Duitse warenhuisketen Karstadt. Volgens Duitse media was een voorlopige overeenkomst getekend, volgens de Canadezen is het echter helemaal nog niet zo ver.

Zomeractie: ontdek Antwerpen als internationaal retaillaboratorium

04/07/2018

Antwerpen is een van de meest trendsettende steden en belangrijkste retaillaboratoria van het moment. Zowel grote internationale ketens als startups innoveren en experimenteren er met nieuwe concepten. Antwerp hunt gidst je er langs, nu met exclusieve zomerkorting.

Alibaba-topman en premier Michel bespreken investering in Luik

04/07/2018

Jack Ma, oprichter en voorzitter van de Chinese internetreus Alibaba, heeft een mogelijke investering in Luik besproken met premier Charles Michel. Na afloop was Ma vaag, Michel legt de bal bij het bedrijf.