Belg zal gemiddeld 503 euro spenderen aan kerstcadeaus | RetailDetail

Belg zal gemiddeld 503 euro spenderen aan kerstcadeaus

Belg zal gemiddeld 503 euro spenderen aan kerstcadeaus

Het mag dan wel crisis zijn, maar dat laat de gemiddelde Belg tijdens de kerstperiode duidelijk niet aan zijn hart komen. Onderzoeksbureau Deloitte berekende dat de Belg dit jaar gemiddeld 503 euro zal uitgeven aan kerstcadeaus.

Eerste stijging sinds crisis

Dat is een stijging van 0,6 procent ten opzichte van vorig jaar. Deloitte zegt dat het de eerste keer is sinds 2008, toen de crisis begon, dat de Belg terug meer zal uitgeven aan Kerstmis - al gaat het dan maar over een lichte stijging.

 

Daarmee doet België het beter dan het Europese gemiddelde, dat op 450 euro komt.  Europeanen zouden daarvoor wel op andere zaken hebben moeten besparen, zoals vakantie, kledij en impulsieve aankopen. Verder zouden ze ook iets meer op koopjes jagen, om zo voor een betere prijs toch nog de gewenste aankopen te doen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top