Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon | RetailDetail

Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon

Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon

Van 15 tot 22 maart organiseert Decathlon opnieuw een Trocathlon, een beurs waar particulieren tweedehands sportmateriaal kunnen kopen en verkopen onder begeleiding van medewerkers van de keten.

"Producten een tweede leven geven"

Het zal de tweede keer zijn dat de vijftien Decathlon-winkels in België samen een Trocathlon houden. Decathlon-medewerkers helpen met de bepaling van de prijs en het uitstallen van hun producten en gaan de veiligheid van de producten na. Voor de verkochte producten krijgen de verkopers waardebonnen van Decathlon.

 

"Voor Decathlon is deze 'ruilhandel' steeds een belangrijke en evidente factor geweest om onze producten een tweede leven te geven", zegt customer service manager Olivier Flament in een persbericht. "Met Trocathlon willen we zo veel mogelijk mensen de kans bieden om aan sport te doen, in al zijn facetten."

 

Vanaf 13 maart kunnen verkopers hun producten aanbieden, om de prijs te bepalen en te laten testen op veiligheid. Vanaf 15 maart loopt dan de verkoop, met op 22 maart – de laatste dag – een koopjesdag met extra kortingen van twintig procent. Op de vorige editie van Trocathlon werden ongeveer 20.000 artikelen verhandeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.

Karstadt wil het warenhuis heruitvinden in Berlijn-Tegel

12/06/2018

Karstadt opent op de Berlijnse luchthaven Tegel voor het eerst in dertig jaar een gloednieuw warenhuis in de hoofdstad. De nieuweling moet een baken van vernieuwing worden, met een uniek aanbod dat volledig is aangepast aan de locatie.