Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon

Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon

Van 15 tot 22 maart organiseert Decathlon opnieuw een Trocathlon, een beurs waar particulieren tweedehands sportmateriaal kunnen kopen en verkopen onder begeleiding van medewerkers van de keten.

"Producten een tweede leven geven"

Het zal de tweede keer zijn dat de vijftien Decathlon-winkels in België samen een Trocathlon houden. Decathlon-medewerkers helpen met de bepaling van de prijs en het uitstallen van hun producten en gaan de veiligheid van de producten na. Voor de verkochte producten krijgen de verkopers waardebonnen van Decathlon.

 

"Voor Decathlon is deze 'ruilhandel' steeds een belangrijke en evidente factor geweest om onze producten een tweede leven te geven", zegt customer service manager Olivier Flament in een persbericht. "Met Trocathlon willen we zo veel mogelijk mensen de kans bieden om aan sport te doen, in al zijn facetten."

 

Vanaf 13 maart kunnen verkopers hun producten aanbieden, om de prijs te bepalen en te laten testen op veiligheid. Vanaf 15 maart loopt dan de verkoop, met op 22 maart – de laatste dag – een koopjesdag met extra kortingen van twintig procent. Op de vorige editie van Trocathlon werden ongeveer 20.000 artikelen verhandeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

18/01/2018

Het Belgische LensGroup, moederbedrijf van online lenzenverkoper LensOnline, heeft twee Duitse webwinkels overgenomen. Het betreedt zo voor de eerste keer de Duitse markt, het vijfde Europese land voor de groep.

Wint jouw bedrijf de bpost Omnichannel Award 2018?

18/01/2018

Welke retailer volgt in 2018 Juttu op als winnaar van de bpost Omnichannel Award? Kandidaten kunnen zich nu aanmelden. De award wordt uitgereikt tijdens het Omnichannel Congress op 1 maart.

"Vijfde van alle aankopen wordt gedaan via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35% van de consumenten zou aan zogeheten ‘conversational commerce’ doen: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

Wibra weet weer wat winst is

17/01/2018

Budgetketen Wibra heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het de voorbije jaren vooral verliezen had moeten slikken. De omzet blijft wel in dalende lijn en voorlopig lijkt het er niet op dat die trend gaat keren.

Back to top