Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon | RetailDetail

Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon

Binnenkort opnieuw Trocathlon bij Decathlon

Van 15 tot 22 maart organiseert Decathlon opnieuw een Trocathlon, een beurs waar particulieren tweedehands sportmateriaal kunnen kopen en verkopen onder begeleiding van medewerkers van de keten.

"Producten een tweede leven geven"

Het zal de tweede keer zijn dat de vijftien Decathlon-winkels in België samen een Trocathlon houden. Decathlon-medewerkers helpen met de bepaling van de prijs en het uitstallen van hun producten en gaan de veiligheid van de producten na. Voor de verkochte producten krijgen de verkopers waardebonnen van Decathlon.

 

"Voor Decathlon is deze 'ruilhandel' steeds een belangrijke en evidente factor geweest om onze producten een tweede leven te geven", zegt customer service manager Olivier Flament in een persbericht. "Met Trocathlon willen we zo veel mogelijk mensen de kans bieden om aan sport te doen, in al zijn facetten."

 

Vanaf 13 maart kunnen verkopers hun producten aanbieden, om de prijs te bepalen en te laten testen op veiligheid. Vanaf 15 maart loopt dan de verkoop, met op 22 maart – de laatste dag – een koopjesdag met extra kortingen van twintig procent. Op de vorige editie van Trocathlon werden ongeveer 20.000 artikelen verhandeld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Back to top