Club sluit nog eens vijftal winkels

Club sluit nog eens vijftal winkels

Boeken- en papierwarenketen Club ziet zich genoodzaakt om nog eens een vijftal winkels te sluiten, bovenop de drie die onlangs dichtgingen. 53 van de 314 banen zijn bedreigd, maar hun lot ligt volgens de keten in handen van de vakbonden.

Flexibiliteit kan jobs redden

De directie begint volgende week onderhandelingen met de vakbonden, maar zegt banen te kunnen redden als de vakbonden bereid zijn om meer flexibiliteit te aanvaarden. Sommige mensen zouden op een andere plaats of in een andere functie moeten gaan werken, maar de topman wil vooral de werknemers meer kunnen inzetten op piekperiodes.

 

In 2011 leed Club op haar activiteiten een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro, vorig jaar dikte dat verlies aan tot 1,8 miljoen euro. Bovendien is er door de hevige concurrentie door de supermarkten en de opkomst van de e-books weinig beterschap te verwachten. Om het tij te keren investeerde Club vorige zomer nog in een eigen merk, maar dat was onvoldoende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

LensGroup neemt twee Duitse webwinkels over

18/01/2018

Het Belgische LensGroup, moederbedrijf van online lenzenverkoper LensOnline, heeft twee Duitse webwinkels overgenomen. Het betreedt zo voor de eerste keer de Duitse markt, het vijfde Europese land voor de groep.

Wint jouw bedrijf de bpost Omnichannel Award 2018?

18/01/2018

Welke retailer volgt in 2018 Juttu op als winnaar van de bpost Omnichannel Award? Kandidaten kunnen zich nu aanmelden. De award wordt uitgereikt tijdens het Omnichannel Congress op 1 maart.

"Vijfde van alle aankopen wordt gedaan via digitale spraakassistenten”

17/01/2018

Kopen via spraakassistenten zoals Siri of Amazon Alexa wordt heel groot, meent Capgemini. Al 35% van de consumenten zou aan zogeheten ‘conversational commerce’ doen: kopen of bestellen via zo’n digitale spraakassistent.

Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

Wibra weet weer wat winst is

17/01/2018

Budgetketen Wibra heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het de voorbije jaren vooral verliezen had moeten slikken. De omzet blijft wel in dalende lijn en voorlopig lijkt het er niet op dat die trend gaat keren.

Back to top