Club sluit nog eens vijftal winkels | RetailDetail

Club sluit nog eens vijftal winkels

Club sluit nog eens vijftal winkels

Boeken- en papierwarenketen Club ziet zich genoodzaakt om nog eens een vijftal winkels te sluiten, bovenop de drie die onlangs dichtgingen. 53 van de 314 banen zijn bedreigd, maar hun lot ligt volgens de keten in handen van de vakbonden.

Flexibiliteit kan jobs redden

De directie begint volgende week onderhandelingen met de vakbonden, maar zegt banen te kunnen redden als de vakbonden bereid zijn om meer flexibiliteit te aanvaarden. Sommige mensen zouden op een andere plaats of in een andere functie moeten gaan werken, maar de topman wil vooral de werknemers meer kunnen inzetten op piekperiodes.

 

In 2011 leed Club op haar activiteiten een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro, vorig jaar dikte dat verlies aan tot 1,8 miljoen euro. Bovendien is er door de hevige concurrentie door de supermarkten en de opkomst van de e-books weinig beterschap te verwachten. Om het tij te keren investeerde Club vorige zomer nog in een eigen merk, maar dat was onvoldoende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak zet z’n opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.