Club sluit nog eens vijftal winkels | RetailDetail

Club sluit nog eens vijftal winkels

Club sluit nog eens vijftal winkels

Boeken- en papierwarenketen Club ziet zich genoodzaakt om nog eens een vijftal winkels te sluiten, bovenop de drie die onlangs dichtgingen. 53 van de 314 banen zijn bedreigd, maar hun lot ligt volgens de keten in handen van de vakbonden.

Flexibiliteit kan jobs redden

De directie begint volgende week onderhandelingen met de vakbonden, maar zegt banen te kunnen redden als de vakbonden bereid zijn om meer flexibiliteit te aanvaarden. Sommige mensen zouden op een andere plaats of in een andere functie moeten gaan werken, maar de topman wil vooral de werknemers meer kunnen inzetten op piekperiodes.

 

In 2011 leed Club op haar activiteiten een operationeel verlies van 1,5 miljoen euro, vorig jaar dikte dat verlies aan tot 1,8 miljoen euro. Bovendien is er door de hevige concurrentie door de supermarkten en de opkomst van de e-books weinig beterschap te verwachten. Om het tij te keren investeerde Club vorige zomer nog in een eigen merk, maar dat was onvoldoende.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Omzet e-commerce vorig jaar over 10 miljard euro

21/03/2018

E-commerce zit in de lift, ook in België. Toch is er nog erg veel groeipotentieel online: dat is de belangrijkste conclusie van BeCommerce, dat in zijn Market Monitor 2017 een online omzet van 10,05 miljard euro noteert voor België.

Claire’s vraagt faillissement aan

21/03/2018

De Amerikaanse keten Claire’s heeft nu ook officieel het faillissement aangevraagd. Het gaat daarbij wel enkel over de Amerikaanse tak van het bedrijf.

Amazon zoekt extra besparingen bij producenten

21/03/2018

Amazon wil besparen en gaat daarom producenten sneller logistieke kosten aanrekenen. Tot nu toe nam de Amerikaanse online retailer die kosten vaak op zich, maar dat blijkt niet langer rendabel.

Lidl België kiest voor duurzame plastic zakjes

21/03/2018

Lidl België wil de afvalberg verkleinen door alvast zijn niet-duurzame plastic zakjes uit de wereld te bannen. De maatregel past in een ruimere strategie, waarmee Lidl tegen 2025 minstens 20% minder plastics hoopt te verbruiken.

Amazon zet zinnen op winkels Toys ‘R’ Us

20/03/2018

Amazon zou interesse hebben in verschillende winkels van Toys ‘R’ Us. Sommige locaties en panden van de failliete Amerikaanse speelgoedketen zou Amazon willen gebruiken voor eigen retailconcepten.

Het einde van de retailmedewerker

20/03/2018

Voor het eerst kunnen we met zekerheid stellen dat de toekomst van werk echt bepaald wordt door futuristische evenementen. Mensen zullen net zo veelzijdig moeten worden als AI-technologieën en blockchain-applicaties. Ben je klaar?

Back to top