Comeos kiest 5 november beste winkelconcept | RetailDetail

Comeos kiest 5 november beste winkelconcept

Comeos kiest 5 november beste winkelconcept

Comeos kiest ook dit jaar weer het beste winkelconcept van het jaar, waarvan de winnaar zal bekend worden gemaakt op 5 november. De inschrijvingen voor de prijs zijn echter nu al begonnen.

Beleving centraal

Tot 6 juni mogen handelaars zich inschrijven voor de Mercuriusprijs, de prijs voor het beste winkelconcept van Comeos. Uit alle inzendingen zal de handelsfederatie dan tien genomineerden kiezen, waarna enkele mystery shoppers naar de winkels worden gestuurd. Zo wil Comeos de ingezonden dossiers toetsen aan de werkelijkheid.

 

Om de tien genomineerden uit te kiezen, doet Comeos beroep op een zevenkoppige jury met retailexperts, zoals Gino Van Ossel van de Vlerick Business School, trendwatcher Nathalie Bekx van Trendhuis en economisch journalist Jean-François Sacré van L'Echo. Juryvoorzitter is dit jaar marketingconsulente en -docente Aline Julià.

 

"De jury is op zoek naar winkels waarin beleving centraal staat, die clicks in hun winkelconcept integreren of met een aanbod of prijs zo uniek dat ze de uitstraling van de winkel(s) bepalen. Ook handelaars die duurzaamheid relevant maken voor hun klanten, opvallen door het enthousiasme en de vakkennis van hun personeel of waarbij het gebouw en de inrichting van de winkels op zich al voor differentiatie zorgen, maken kans op de prijs", stelt Comeos.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.