De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar | RetailDetail

De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar

De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar

De acht Belgische winkels van het failliete Nederlandse Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. De vroegere eigenaar, Jan Bernard de Slegte, heeft de boekenzaken teruggekocht.

De Slegte maakt comeback

Het nieuws van de doorstart onder de oorspronkelijke vlag werd gemeld door het Nederlandse persbureau ANP en is door Kris Landuyt, de zaakvoerder van De Slegte Wapper Antwerpen, aan persbureau Belga bevestigd.

 

De Slegte dreigde te verdwijnen na de overname door Procures en de naamswijziging tot Polare, maar nu keert De Slegte dus terug: de winkels in Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen blijven hun vertrouwde activiteiten ontplooien en ze gebruiken weer de oude naam, De Slegte.

 

Aanbod nieuwe boeken blijft

Boekenliefhebbers zullen bij De Slegte terechtkunnen voor de aan- en verkoop van tweedehandsboeken, studieboeken en voordeelboeken. "Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en een centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten", zegt Kris Landuyt.

 

"Ook het aanbod nieuwe boeken blijft", bevestigt Jan Bernard de Slegte: "We bekijken nu hoe we de bevoorrading zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren", want door het wegvallen van het hoofdkantoor kan het nog even duren alvorens de boekhandels weer volop nieuwe boeken aangeleverd krijgen. De keten werkt ook volop aan een nieuwe website, want "ook online wil De Slegte een rol blijven spelen".

 

Mislukt Nederlands avontuur

Met de doorstart komt er meteen een einde aan een 'mislukt' Nederlands avontuur, dat eind 2011 begon toen het Nederlandse investeringsvehikel ProCures de Belgische boekenketen kocht en die later samensmolt met de Nederlandse boekenwinkels van Selexyz onder de nieuwe naam Polare.

 

De nieuwe eigenaar had grootse plannen met de Belgisch-Nederlandse boekencombinatie, maar kon die niet waar maken. Uiteindelijk moest Polare de boeken neerleggen en moest voor alle stukjes van de voormalige keten een oplossing worden gezocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


KaDeTe, ’s werelds eerste startup-supermarkt, opent in Berlijn

22/02/2018

In Berlijn opent volgende maand KaDeTe, ’s werelds eerste startupsupermarkt. De fysieke marktplaats geeft startende merken en bedrijven de kans om in contact te komen met zowel consumenten als inkopers.

"Geen grote verrassing" mocht Unilever voor Rotterdam kiezen

22/02/2018

Volgens de Financial Times maakt Rotterdam en niet Londen de meeste kans om het hoofdkantoor van het Brits-Nederlandse Unilever te krijgen. De zakenkrant baseert zich daarvoor op bronnen uit politieke middens.

Recordcijfers voor Henkel

22/02/2018

Het Duitse Henkel heeft er een sterk 2017 opzitten, met zowel op vlak van omzet als op vlak van winst absolute recordcijfers. Zo wist het bedrijf voor het eerst de grens van 20 miljard euro omzet te doorbreken.

Go Sport ontvouwt grootse internationale plannen

22/02/2018

De Franse sportretailer Go Sport, in ons land actief met twaalf winkels, koestert ambitieuze expansieplannen. Binnen Europa worden Spanje en Polen de speerpunten, daarbuiten zet de groep in op Marokko en India.

Walmart kan online groei niet aanhouden

21/02/2018

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

Brugge bindt strijd aan met toeristenwinkeltjes

21/02/2018

Als het van het Brugse Open VLD Plus afhangt, komt er een verbod op nieuwe winkeltjes die mikken op toeristen in de binnenstad. Brugge zou zo een voorbeeld nemen aan Amsterdam.

Back to top