De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar | RetailDetail

De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar

De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar

De acht Belgische winkels van het failliete Nederlandse Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. De vroegere eigenaar, Jan Bernard de Slegte, heeft de boekenzaken teruggekocht.

De Slegte maakt comeback

Het nieuws van de doorstart onder de oorspronkelijke vlag werd gemeld door het Nederlandse persbureau ANP en is door Kris Landuyt, de zaakvoerder van De Slegte Wapper Antwerpen, aan persbureau Belga bevestigd.

 

De Slegte dreigde te verdwijnen na de overname door Procures en de naamswijziging tot Polare, maar nu keert De Slegte dus terug: de winkels in Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen blijven hun vertrouwde activiteiten ontplooien en ze gebruiken weer de oude naam, De Slegte.

 

Aanbod nieuwe boeken blijft

Boekenliefhebbers zullen bij De Slegte terechtkunnen voor de aan- en verkoop van tweedehandsboeken, studieboeken en voordeelboeken. "Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en een centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten", zegt Kris Landuyt.

 

"Ook het aanbod nieuwe boeken blijft", bevestigt Jan Bernard de Slegte: "We bekijken nu hoe we de bevoorrading zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren", want door het wegvallen van het hoofdkantoor kan het nog even duren alvorens de boekhandels weer volop nieuwe boeken aangeleverd krijgen. De keten werkt ook volop aan een nieuwe website, want "ook online wil De Slegte een rol blijven spelen".

 

Mislukt Nederlands avontuur

Met de doorstart komt er meteen een einde aan een 'mislukt' Nederlands avontuur, dat eind 2011 begon toen het Nederlandse investeringsvehikel ProCures de Belgische boekenketen kocht en die later samensmolt met de Nederlandse boekenwinkels van Selexyz onder de nieuwe naam Polare.

 

De nieuwe eigenaar had grootse plannen met de Belgisch-Nederlandse boekencombinatie, maar kon die niet waar maken. Uiteindelijk moest Polare de boeken neerleggen en moest voor alle stukjes van de voormalige keten een oplossing worden gezocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.

Nationale Loterij plant eigen winkelketen

06/07/2018

De Nationale Loterij heeft plannen om een eigen winkelketen te openen en zoekt daarvoor al naar panden in Antwerpen, Gent, Luik en Namen.