De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar

De Slegte opnieuw in handen van vroegere eigenaar

De acht Belgische winkels van het failliete Nederlandse Polare gaan samen verder onder hun oorspronkelijke naam De Slegte. De vroegere eigenaar, Jan Bernard de Slegte, heeft de boekenzaken teruggekocht.

De Slegte maakt comeback

Het nieuws van de doorstart onder de oorspronkelijke vlag werd gemeld door het Nederlandse persbureau ANP en is door Kris Landuyt, de zaakvoerder van De Slegte Wapper Antwerpen, aan persbureau Belga bevestigd.

 

De Slegte dreigde te verdwijnen na de overname door Procures en de naamswijziging tot Polare, maar nu keert De Slegte dus terug: de winkels in Aalst, Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Leuven en Mechelen blijven hun vertrouwde activiteiten ontplooien en ze gebruiken weer de oude naam, De Slegte.

 

Aanbod nieuwe boeken blijft

Boekenliefhebbers zullen bij De Slegte terechtkunnen voor de aan- en verkoop van tweedehandsboeken, studieboeken en voordeelboeken. "Omdat we nu niet meer van een Nederlands hoofdkantoor en een centraal gestuurde inkoopafdeling afhangen, zullen we wat betreft ramsj- en voordeelboeken sneller kunnen inspelen op de wensen van onze klanten", zegt Kris Landuyt.

 

"Ook het aanbod nieuwe boeken blijft", bevestigt Jan Bernard de Slegte: "We bekijken nu hoe we de bevoorrading zo efficiënt mogelijk kunnen organiseren", want door het wegvallen van het hoofdkantoor kan het nog even duren alvorens de boekhandels weer volop nieuwe boeken aangeleverd krijgen. De keten werkt ook volop aan een nieuwe website, want "ook online wil De Slegte een rol blijven spelen".

 

Mislukt Nederlands avontuur

Met de doorstart komt er meteen een einde aan een 'mislukt' Nederlands avontuur, dat eind 2011 begon toen het Nederlandse investeringsvehikel ProCures de Belgische boekenketen kocht en die later samensmolt met de Nederlandse boekenwinkels van Selexyz onder de nieuwe naam Polare.

 

De nieuwe eigenaar had grootse plannen met de Belgisch-Nederlandse boekencombinatie, maar kon die niet waar maken. Uiteindelijk moest Polare de boeken neerleggen en moest voor alle stukjes van de voormalige keten een oplossing worden gezocht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gent is eerste centrumstad met eigen visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

Back to top