Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley keert terug | RetailDetail

Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley keert terug

Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley  keert terug

A.G. Lafley is weer CEO van Procter & Gamble, de grootste producent van huishoudproducten in de wereld. Hij vervangt met onmiddellijke ingang Bob McDonald en dit in het midden van een grote herstructurering van het bedrijf.

Snellere vooruitgang

Lafley zal onmiddellijk de rol van voorzitter, president en CEO opnemen. Bob McDonald gaat op 30 juni met pensioen, na 33 jaar bij het bedrijf. De wissel werd gedaan onder druk van sommige investeerders, die willen dat het bedrijf sneller vooruitgang boekt.

 

Procter & Gamble gaat momenteel door een grote herstructurering met een waarde van zo'n acht miljard euro. Het bedrijf heeft al duizenden jobs geschrapt en het probeert meer succes te hebben bij het lanceren van nieuwe producten.

 

“Alsof de plicht riep”

A.G. Lafley vond dat hij geen andere keuze had dan het aannemen van de job: “Bob gaat op pensioen, de raad van bestuur belde me op en het voelde alsof de plicht riep. Ik ben terug om het ‘business momentum’ te helpen behouden en om dit productiviteitsprogramma gaande te houden”, zei Lafley tegen Reuters.

 

Lafley kwam in 1977 bij P&G en was president en CEO sinds 2000, tot 2009 toen hij de scepter overdroeg aan McDonald, die door Lafley zelf was gekozen als opvolger en niet bereikbaar was voor commentaar. Hij heeft nu de moeilijke taak om het herstructureringsprogramma verder te zetten en om het bedrijf naar betere tijden te leiden.

 

Het pensioen van Bob McDonald mag dan misschien een verrassing zijn, maar het was geen verrassing dat Lafley zijn opvolger werd. “De raad weet wat ze heeft aan Lafley. Hij kent iedereen, hij kent de systemen en nu Procter opnieuw steviger staat, verwacht het bedrijf dat Lafley het bedrijf en het aandeel hoger zal stuwen”, zei Matt McCormick, portfoliomanager bij Bahl & Gaynor Investment Counsel in Cincinnati.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.

"Krantenwinkels moeten uitbreiden om te overleven"

15/05/2018

Vier op de tien krantenwinkels zijn verlieslatend. Krantenwinkels moeten diversifiëren en hun assortiment uitbreiden, zegt Luc Ardies van Unizo. De zelfstandigenorganisatie start dan ook een experiment in die zin.

Shoppers aantrekken en omzetten in kopers?

15/05/2018

Het moment van de aankoop is het moment van de waarheid in een almaar complexere 'customer journey'. Retailers en fabrikanten hebben er alle belang bij om dan optimaal aanwezig te zijn. Hoe? Het Trade & Shopper Marketing Congress reikt antwoorden aan.

Hema investeert verder in grote Belgische winkels

11/05/2018

Hema Oostende beleeft een feestelijke heropening: de winkel werd aangepast naar het nieuwe internationale concept dat de retailer ontwikkelde voor steden als Barcelona, Parijs en Londen. Die formule bleek eerder succesvol in Antwerpen en Brussel.