Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley keert terug

Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley  keert terug

A.G. Lafley is weer CEO van Procter & Gamble, de grootste producent van huishoudproducten in de wereld. Hij vervangt met onmiddellijke ingang Bob McDonald en dit in het midden van een grote herstructurering van het bedrijf.

Snellere vooruitgang

Lafley zal onmiddellijk de rol van voorzitter, president en CEO opnemen. Bob McDonald gaat op 30 juni met pensioen, na 33 jaar bij het bedrijf. De wissel werd gedaan onder druk van sommige investeerders, die willen dat het bedrijf sneller vooruitgang boekt.

 

Procter & Gamble gaat momenteel door een grote herstructurering met een waarde van zo'n acht miljard euro. Het bedrijf heeft al duizenden jobs geschrapt en het probeert meer succes te hebben bij het lanceren van nieuwe producten.

 

“Alsof de plicht riep”

A.G. Lafley vond dat hij geen andere keuze had dan het aannemen van de job: “Bob gaat op pensioen, de raad van bestuur belde me op en het voelde alsof de plicht riep. Ik ben terug om het ‘business momentum’ te helpen behouden en om dit productiviteitsprogramma gaande te houden”, zei Lafley tegen Reuters.

 

Lafley kwam in 1977 bij P&G en was president en CEO sinds 2000, tot 2009 toen hij de scepter overdroeg aan McDonald, die door Lafley zelf was gekozen als opvolger en niet bereikbaar was voor commentaar. Hij heeft nu de moeilijke taak om het herstructureringsprogramma verder te zetten en om het bedrijf naar betere tijden te leiden.

 

Het pensioen van Bob McDonald mag dan misschien een verrassing zijn, maar het was geen verrassing dat Lafley zijn opvolger werd. “De raad weet wat ze heeft aan Lafley. Hij kent iedereen, hij kent de systemen en nu Procter opnieuw steviger staat, verwacht het bedrijf dat Lafley het bedrijf en het aandeel hoger zal stuwen”, zei Matt McCormick, portfoliomanager bij Bahl & Gaynor Investment Counsel in Cincinnati.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste winkels The Mint openen deuren

18/10/2017

De eerste winkels in The Mint, het vernieuwde Muntcentrum in Brussel, hebben de deuren geopend. Iam en Nyx kregen de primeur, morgen en overmorgen zullen nog een aantal merken hun voorbeeld volgen.

RetailDetail Magazine #5 staat online

18/10/2017

Op de cover van de oktobereditie van RetailDetail Magazine prijkt de nieuwe CEO van e5 mode, Alexander Talpe. Verder in dit nummer: een uitgebreid dossier over winkelvastgoed en stadsmobiliteit.

Nederlandse brillenverkoper Eyelove nu ook in België

18/10/2017

Het Nederlandse Eyelove, een prijzenbreker op de brillenmarkt, opent vandaag zijn eerste twee winkels in België. Daarnaast worden er ook al gesprekken gevoerd om snel nog meer vestigingen te openen.

Richemont verwacht forse winststijging voor eerste halfjaar

17/10/2017

Het Zwitserse luxebedrijf Richemont, eigenaar van onder andere horlogemerk Cartier, verwacht dat de winst voor de eerste helft van het boekjaar met maar liefst 80% de hoogte in gaat. De omzet gaat met meer dan 10% vooruit.

“Klantenkaarten leveren amper iets op”

17/10/2017

Klantenkaarten leveren trouwe klanten amper iets op: dat is de conclusie die Het Belang van Limburg trekt na een onderzoek bij twintig grote ketens. Die ketens zeggen dan weer dat de krant te weinig rekening houdt met persoonlijke promoties.

Safe.Shop is nieuw wereldwijd e-commercekeurmerk

16/10/2017

Met Safe.Shop is het eerste wereldwijde keurmerk voor de e-commercesector gelanceerd. Momenteel zijn er nog maar twaalf landen aangesloten, maar dat aantal moet in de toekomst flink uitgebreid worden.

Back to top