Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley keert terug

Ex-Procter & Gamble-CEO Lafley  keert terug

A.G. Lafley is weer CEO van Procter & Gamble, de grootste producent van huishoudproducten in de wereld. Hij vervangt met onmiddellijke ingang Bob McDonald en dit in het midden van een grote herstructurering van het bedrijf.

Snellere vooruitgang

Lafley zal onmiddellijk de rol van voorzitter, president en CEO opnemen. Bob McDonald gaat op 30 juni met pensioen, na 33 jaar bij het bedrijf. De wissel werd gedaan onder druk van sommige investeerders, die willen dat het bedrijf sneller vooruitgang boekt.

 

Procter & Gamble gaat momenteel door een grote herstructurering met een waarde van zo'n acht miljard euro. Het bedrijf heeft al duizenden jobs geschrapt en het probeert meer succes te hebben bij het lanceren van nieuwe producten.

 

“Alsof de plicht riep”

A.G. Lafley vond dat hij geen andere keuze had dan het aannemen van de job: “Bob gaat op pensioen, de raad van bestuur belde me op en het voelde alsof de plicht riep. Ik ben terug om het ‘business momentum’ te helpen behouden en om dit productiviteitsprogramma gaande te houden”, zei Lafley tegen Reuters.

 

Lafley kwam in 1977 bij P&G en was president en CEO sinds 2000, tot 2009 toen hij de scepter overdroeg aan McDonald, die door Lafley zelf was gekozen als opvolger en niet bereikbaar was voor commentaar. Hij heeft nu de moeilijke taak om het herstructureringsprogramma verder te zetten en om het bedrijf naar betere tijden te leiden.

 

Het pensioen van Bob McDonald mag dan misschien een verrassing zijn, maar het was geen verrassing dat Lafley zijn opvolger werd. “De raad weet wat ze heeft aan Lafley. Hij kent iedereen, hij kent de systemen en nu Procter opnieuw steviger staat, verwacht het bedrijf dat Lafley het bedrijf en het aandeel hoger zal stuwen”, zei Matt McCormick, portfoliomanager bij Bahl & Gaynor Investment Counsel in Cincinnati.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

De pioniersrol van merchandisingketen Shop For Geek

11/12/2017

Een mok van Game of Thrones, een paraplu van Harry Potter, een T-shirt van Assassin’s Creed? Die vind je bij Shop For Geek, de eerste Belgische winkelketen voor merchandisingartikelen. De franchiseformule opende al tien winkels en heeft ambitie. 

Stockpots heeft al meer dan 100 opslagplaatsen in de aanbieding

11/12/2017

Enkele maanden na de lancering hebben al meer dan 100 warenhuizen zich aangesloten bij Stockspots, het online platform waar bedrijven op een eenvoudige manier tijdelijk ruimte kunnen huren.

Vijf nieuwe winkels voor A12 Shopping

08/12/2017

In het winkelgebied A12 Shopping, langs de Boomsesteenweg in Schelle, openen de komende weken vijf nieuwe winkels. Ze vervoegen er onder andere Decathlon, dat al langer aanwezig is op het winkelgebied.

Back to top