Fun sluit winkel in Brugge | RetailDetail

Fun sluit winkel in Brugge

Fun sluit winkel in Brugge

Speelgoedketen Fun sluit zijn winkel aan de Sint-Pieterskaai in Brugge. “Omdat het huurcontract verlopen is en omdat we nog een andere winkel in Brugge hebben”, zegt PR-verantwoordelijke Geert Degrande.

Lokatie wordt overgenomen door Albert Heijn

Het pand aan de Sint-Pieterskaai zal worden overgenomen door de Nederlandse warenhuisgroep Albert Heijn, die er zijn eerste Brugse vestiging wil openen. De werknemers van de Fun-winkel krijgen daarbij de mogelijkheid om over te stappen naar de overnemer.

 

Op sleutelmomenten bekijken we elke winkel kritisch”, aldus Degrande. “Zo sloten we twee jaar geleden de winkel in Kortrijk om er nadien een nieuwe te openen in het winkelcentrum Molecule. Dat we nu de winkel sluiten aan de Sint-Peterskaai, komt omdat we er een andere hebben die niet zo ver afligt, in Sint-Andries.”

 

Geen gevolg van samenwerking met Fundoo

De sluiting van de winkel aan de Sint-Pieterskaai moet dus niet gezien worden in het kader van de fusie tussen Fun en Fundoo. De keten van speelgoedwinkels en de online vrijetijdsretailer besloten in de herfst van vorig jaar de handen in elkaar te slaan om gezamenlijk een omnichannelstrategie uit te bouwen.

 

“Onze online omzet stijgt nu bijzonder snel. We hebben onze website daartoe ook vernieuwd en het aanbod uitgebreid”, aldus nog Degrande.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top