Fun sluit winkel in Brugge

Fun sluit winkel in Brugge

Speelgoedketen Fun sluit zijn winkel aan de Sint-Pieterskaai in Brugge. “Omdat het huurcontract verlopen is en omdat we nog een andere winkel in Brugge hebben”, zegt PR-verantwoordelijke Geert Degrande.

Lokatie wordt overgenomen door Albert Heijn

Het pand aan de Sint-Pieterskaai zal worden overgenomen door de Nederlandse warenhuisgroep Albert Heijn, die er zijn eerste Brugse vestiging wil openen. De werknemers van de Fun-winkel krijgen daarbij de mogelijkheid om over te stappen naar de overnemer.

 

Op sleutelmomenten bekijken we elke winkel kritisch”, aldus Degrande. “Zo sloten we twee jaar geleden de winkel in Kortrijk om er nadien een nieuwe te openen in het winkelcentrum Molecule. Dat we nu de winkel sluiten aan de Sint-Peterskaai, komt omdat we er een andere hebben die niet zo ver afligt, in Sint-Andries.”

 

Geen gevolg van samenwerking met Fundoo

De sluiting van de winkel aan de Sint-Pieterskaai moet dus niet gezien worden in het kader van de fusie tussen Fun en Fundoo. De keten van speelgoedwinkels en de online vrijetijdsretailer besloten in de herfst van vorig jaar de handen in elkaar te slaan om gezamenlijk een omnichannelstrategie uit te bouwen.

 

“Onze online omzet stijgt nu bijzonder snel. We hebben onze website daartoe ook vernieuwd en het aanbod uitgebreid”, aldus nog Degrande.

Tags: