Fun sluit winkel in Brugge | RetailDetail

Fun sluit winkel in Brugge

Fun sluit winkel in Brugge

Speelgoedketen Fun sluit zijn winkel aan de Sint-Pieterskaai in Brugge. “Omdat het huurcontract verlopen is en omdat we nog een andere winkel in Brugge hebben”, zegt PR-verantwoordelijke Geert Degrande.

Lokatie wordt overgenomen door Albert Heijn

Het pand aan de Sint-Pieterskaai zal worden overgenomen door de Nederlandse warenhuisgroep Albert Heijn, die er zijn eerste Brugse vestiging wil openen. De werknemers van de Fun-winkel krijgen daarbij de mogelijkheid om over te stappen naar de overnemer.

 

Op sleutelmomenten bekijken we elke winkel kritisch”, aldus Degrande. “Zo sloten we twee jaar geleden de winkel in Kortrijk om er nadien een nieuwe te openen in het winkelcentrum Molecule. Dat we nu de winkel sluiten aan de Sint-Peterskaai, komt omdat we er een andere hebben die niet zo ver afligt, in Sint-Andries.”

 

Geen gevolg van samenwerking met Fundoo

De sluiting van de winkel aan de Sint-Pieterskaai moet dus niet gezien worden in het kader van de fusie tussen Fun en Fundoo. De keten van speelgoedwinkels en de online vrijetijdsretailer besloten in de herfst van vorig jaar de handen in elkaar te slaan om gezamenlijk een omnichannelstrategie uit te bouwen.

 

“Onze online omzet stijgt nu bijzonder snel. We hebben onze website daartoe ook vernieuwd en het aanbod uitgebreid”, aldus nog Degrande.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.