Fun sluit winkel in Brugge

Fun sluit winkel in Brugge

Speelgoedketen Fun sluit zijn winkel aan de Sint-Pieterskaai in Brugge. “Omdat het huurcontract verlopen is en omdat we nog een andere winkel in Brugge hebben”, zegt PR-verantwoordelijke Geert Degrande.

Lokatie wordt overgenomen door Albert Heijn

Het pand aan de Sint-Pieterskaai zal worden overgenomen door de Nederlandse warenhuisgroep Albert Heijn, die er zijn eerste Brugse vestiging wil openen. De werknemers van de Fun-winkel krijgen daarbij de mogelijkheid om over te stappen naar de overnemer.

 

Op sleutelmomenten bekijken we elke winkel kritisch”, aldus Degrande. “Zo sloten we twee jaar geleden de winkel in Kortrijk om er nadien een nieuwe te openen in het winkelcentrum Molecule. Dat we nu de winkel sluiten aan de Sint-Peterskaai, komt omdat we er een andere hebben die niet zo ver afligt, in Sint-Andries.”

 

Geen gevolg van samenwerking met Fundoo

De sluiting van de winkel aan de Sint-Pieterskaai moet dus niet gezien worden in het kader van de fusie tussen Fun en Fundoo. De keten van speelgoedwinkels en de online vrijetijdsretailer besloten in de herfst van vorig jaar de handen in elkaar te slaan om gezamenlijk een omnichannelstrategie uit te bouwen.

 

“Onze online omzet stijgt nu bijzonder snel. We hebben onze website daartoe ook vernieuwd en het aanbod uitgebreid”, aldus nog Degrande.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top