Geen manifestatieverbod op grootste Antwerpse winkelassen | RetailDetail

Geen manifestatieverbod op grootste Antwerpse winkelassen

Geen manifestatieverbod op grootste Antwerpse winkelassen

Er komt dan toch geen verbod op manifestaties in de grote winkelstraten van Antwerpen. Ondanks een petitie van Unizo en handelaars van de Turnhoutsebaan werd er geen consensus gevonden in de gemeenteraad.

Petitie van Unizo & BoHo 2140

Unizo Stad Antwerpen en BoHo 2140, de handelaarsvereniging van de Turnhoutsebaan in Borgerhout, verzamelden 1.100 handtekeningen van handelaars, klanten en inwoners "omdat we van onze handelaarsbuurt een bloeiende plaats willen maken, waar het fijn is om te winkelen", aldus Joost Sierens (foto), voorzitter van BoHo 2140.

 

De petitie kwam er na de commotie rond een geplande extreemrechtse manifestatie in de buurt. "De betoging is uiteindelijk wel verboden, maar we willen een signaal geven dat we geen betogingen meer willen in onze Borgerhoutse winkelbuurt. Genoeg is genoeg!", aldus nog Joost Sierens.

 

De Antwerpse burgemeester had begrip voor de bekommernissen, maar stelde dat er in dit dossier "fundamentele rechten botsen", met name het "recht op vrije meningsuiting" versus "het recht op ondernemen". Hij beloofde wel na te gaan of een bestaand verbod op betogingen (zoals op de Meir) uitgebreid kan worden naar alle centrale handelsassen en zou een en ander op 30 april met de fractievoorzitters bespreken.

 

Wel "stringente ordehandhaving"

Tijdens de gemeenteraad werd echter al snel duidelijk dat er geen consensus voor het gevraagde manifestatieverbod zou worden gevonden.  "Ik zal dan ook aan de handelaars laten weten dat sommige partijen dit niet wensten", besloot de burgemeester. "Maar ik zal hen wel de garantie bieden dat ik uiterst stringent zal toezien op het handhaven van de openbare orde."

 

Voorlopig komt er dus geen specifiek manifestatieverbod in de Antwerpse winkelstraten, maar mogelijk wordt een bestaand verbod uitgebreid naar andere winkelassen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Dieprood Galeria Kaufhof (en Inno) vestigt alle hoop op fusie

20/07/2018

Galeria Kaufhof (waar ook Galeria Inno toe behoort) zit diep in de rode cijfers: het verlies zou er oplopen tot zo'n 30 miljoen euro. Een fusie tussen Karstadt en Galeria Kaufhof moet volgens eigenaar Hudson's Bay heil brengen.

Een mooiere en energiezuinigere winkel zonder investering

18/07/2018

(publireportage) Wilt u al uw winkelfilialen voorzien van LED-verlichting? Maar ziet u op tegen het gedoe, om van de forse investering nog maar te zwijgen? Maxeda kiest daarom voor Light as a Service voor hun Brico en Praxis winkels en bespaart tot wel 70% aan energie.

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.