Jumbo wil zich vestigen in Lier en Diksmuide

Shutterstock.com

Jumbo heeft plannen voor twee nieuwe supermarkten in Vlaanderen: in Lier zou de winkelketen de plaats innemen van de bekende dancing La Rocca, terwijl in Diksmuide het openbaar onderzoek zopas is gestart.

 

Plannen gewijzigd

Het was al langer geweten dat La Rocca in Lier zou verdwijnen, maar niet dat Jumbo er zich zou vestigen. Volgens Het Laatste Nieuws werden de oorspronkelijke plannen, die voorzagen in twee baanwinkels met evenementenzalen op de site, begraven.

 

De stad Lier leverde wél een omgevingsvergunning af voor het Jumbo-project, zij het op voorwaarde dat de supermarktketen een bijkomende mobiliteitsstudie laat uitvoeren. Op de site zou nu een gloednieuw winkelpand komen van 71 bij 33 meter. Naast de danstempel zelf, moeten daardoor ook de naastliggende kledingwinkel C-Store en een achtergelegen woning plaats ruimen.

 

Jumbo is de derde supermarktketen die zich vestigt op de Antwerpsesteenweg. Ook Colruyt en Albert Heijn hebben een winkel op die baan.

 

Diksmuide

In Diksmuide wil Jumbo dan weer een nieuwe supermarkt bouwen op een terrein langs de Woumenweg. Daar worden momenteel ook 180 nieuwe woningen gerealiseerd in de Tuinwijk. De Nederlandse retailer heeft een omgevingsvergunning ingediend voor een winkel van 1.574 m², meldt Het Laatste Nieuws. Op de eerste verdieping van het pand zouden drie appartementen komen.

 

Burgemeester Lies Laridon, ook bevoegd voor Lokale Economie, wil zich voorlopig niet uitspreken over het project. “Ik wil eerst het dossier grondig doornemen vooraleer een standpunt in te nemen.” Aan concurrentie zal de nieuwe supermarkt in elk geval geen gebrek hebben. Aldi, Lidl, Colruyt, AD Delhaize en Carrefour Market zijn al actief in de West-Vlaamse stad.