Kringwinkels breiden webshop fors uit

Shutterstock

De Kringwinkels breiden hun webshop uit: op 7 juli treden nog 37 Vlaamse kringloopwinkels toe tot het onlineplatform. Een deel van het aanbod valt zo ook online te bestellen.

 

Nasleep coronacrisis

Vanaf dinsdag breidt de webshop Kringshop.be aanzienlijk uit: de webwinkel, die twee jaar geleden werd opgericht door De Kringwinkel Hageland, krijgt er het aanbod van nog 37 andere Kringwinkels bij. In de context van de coronacrisis heeft de Hagelandse afdeling zijn e-commerceafdeling immers opengesteld voor andere kringloopwinkels uit Vlaanderen.

 

Tijdens de verplichte winkelsluitingen in de lockdown hadden de Kringwinkels het niet alleen financieel moeilijk, ze zagen ook dat de onlinevraag toenam. Bovendien hebben veel kringloopwinkels sinds de lockdown heel wat nieuwe voorraad, aangezien heel wat Belgen aan het opruimen sloegen.

 

Belangrijke competenties

In de webshop komt een selectie van het aanbod van de Kringwinkels. “Klanten kunnen kiezen om hun pakket te verzenden via bpost of op te halen in de desbetreffende Kringwinkel”, legt Yana Pulinckx van initiatiefnemer De Kringwinkel Hageland uit tegenover HLN.

 

Ook voor de sociale doelstelling van de formule – tewerkstelling bieden aan mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt – is de ontwikkeling van e-commerce interessant: “Sommige van onze medewerkers kunnen het fysieke werk in een winkel of een magazijn niet blijven volhouden. Voor hen is een administratief traject binnen de onlineverkoop een mooie oplossing. Competenties in de onlineverkoop zijn heel belangrijk op de reguliere arbeidsmarkt.”