MediaSpecs lanceert zijn mediazoekmachine in Frankrijk

MediaSpecs lanceert zijn mediazoekmachine in Frankrijk

De online zoekmachine voor mediaprofessionals MediaSpecs is uitgebreid naar de Franse markt. De Belgische tool biedt voortaan ook media- en communicatieprofessionals in Frankrijk in een paar muisklikken informatie over het hele media- en reclamelandschap.

Info over 3.000 Franse media

MediaSpecs.fr is inmiddels 'up and running' is: de databank is in volle opbouw en bevat vandaag al actuele informatie over meer dan 3.000 media in Frankrijk op nationaal, regionaal en lokaal niveau.

 

De opgenomen media zijn magazines, vakpers, dagbladen, regionale pers, out-of-home, affichage, digitale media (websites en mobiele applicaties), radio en televisie. De databank wordt bovendien door een vast team up-to-date gehouden en verder uitgebreid.

 

Oriënteren in een complex landschap

“Onze abonnees gebruiken de MediaSpecs-database om zich te oriënteren in een medialandschap dat steeds complexer wordt. Bij het opstellen van mediaplannen of perslijsten willen mediaspecialisten een duidelijk overzicht van de media en inspiratie opdoen voor hun campagnes”, vertelt algemeen directeur Bart Kuypers.

 

“De gebruiker kan in een paar clicks zoeken op mediumtype, sector, doelgroep of thema en zo de juiste media voor zijn campagne vinden. Heel wat professionals in België hebben al hun appreciatie getoond voor het MediaSpecs-platform. Met MediaSpecs.fr hopen wij nu hetzelfde te doen voor Frankrijk”, aldus nog Kuypers.

 

MediaSpecs.fr is een filiaal van MediaSpecs België, dat alle mediabureaus en een groot aantal reclame- en PR-agentschappen en adverteerders in België als klant heeft. MediaSpecs heeft een licentiesamenwerking met Retriever voor de exploitatie van de mediadatabase-applicatie.

Tags: