Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten | RetailDetail

Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Volgens De Zondag worden er in België elke dag gemiddeld 208 inbraken gepleegd. Vooral winkels zouden vaak slachtoffer zijn van inbraak, leidt de krant af uit cijfers van minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet.

Informatienetwerken moeten inbraken tegengaan

In de eerste helft van vorig jaar zou de politie 37.785 inbraken geregistreerd hebben. In 2012 werden er over het hele jaar 75.570 inbraken gemeld, wat toont dat de cijfers ongeveer gelijk blijven. Vooral winkels worden slachtoffer van inbraak, vandaar dat minister Milquet verhoogd toezicht wil in winkelbuurten. Daartoe zou er gewerkt worden aan verschillende projecten, zoals een informatienetwerk voor handel en diensten om eenvoudiger informatie uit te wisselen.

 

Kamerlid Luk Van Biesen vraagt echter ook dat er een betere diefstalpreventie komt bij particulieren, door inbraakgevoelige delen van een woning beter te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top