Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Volgens De Zondag worden er in België elke dag gemiddeld 208 inbraken gepleegd. Vooral winkels zouden vaak slachtoffer zijn van inbraak, leidt de krant af uit cijfers van minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet.

Informatienetwerken moeten inbraken tegengaan

In de eerste helft van vorig jaar zou de politie 37.785 inbraken geregistreerd hebben. In 2012 werden er over het hele jaar 75.570 inbraken gemeld, wat toont dat de cijfers ongeveer gelijk blijven. Vooral winkels worden slachtoffer van inbraak, vandaar dat minister Milquet verhoogd toezicht wil in winkelbuurten. Daartoe zou er gewerkt worden aan verschillende projecten, zoals een informatienetwerk voor handel en diensten om eenvoudiger informatie uit te wisselen.

 

Kamerlid Luk Van Biesen vraagt echter ook dat er een betere diefstalpreventie komt bij particulieren, door inbraakgevoelige delen van een woning beter te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britse supermarktketen Iceland geeft plastic de zak

17/01/2018

De Britse diepvriesketen Iceland schrapt als eerste supermarktketen alle plasticverpakkingen van zijn huismerken. Tegen 2023 moeten alle 1400 huismerkproducten verpakt worden in een duurzamer alternatief voor plastic, zoals karton en papier.

Wibra weet weer wat winst is

17/01/2018

Budgetketen Wibra heeft in 2016 opnieuw winst weten te maken, nadat het de voorbije jaren vooral verliezen had moeten slikken. De omzet blijft wel in dalende lijn en voorlopig lijkt het er niet op dat die trend gaat keren.

GS1 Belgilux kondigt grootste productdatabase ter wereld aan

16/01/2018

(publireportage) GS1 Belgium & Luxembourg lanceert GS1 CLOUD, dé grootste productdatabase ter wereld. Hoe komen uw producten erin terecht en wat kunt u ermee doen? Kom op 8 februari naar ons FORUM 2018 in Brussel voor alle details!

Hema gaat Arabisch en opent winkels in Midden-Oosten

15/01/2018

Voor het eerst in zijn geschiedenis waagt Hema zich buiten Europa: het opent dit jaar drie winkels in Dubai. In de komende vijf jaar wil de Nederlandse keten een fors aantal winkels in het Midden-Oosten openen.

Metro Group tevreden met eerste kwartaal

15/01/2018

De Duitse Metro Group is tevreden met de prestaties in het eerste kwartaal. De omzet steeg na wisselkoersen wel met slechts 0,2%, maar op vergelijkbare basis was er een groei van 0,8%.

Ophef over etnisch profilerende klantenprofielen bij Albert Heijn

15/01/2018

Een blanke man met bril staat symbool voor de premiumklant bij Albert Heijn, een vrouw en kind met donkere huidskleur voor de budgetklant. Met deze klantenprofielen leerden medewerkers bij AH de klanten kennen, tot er vrijdag ophef over ontstond.

Back to top