Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Volgens De Zondag worden er in België elke dag gemiddeld 208 inbraken gepleegd. Vooral winkels zouden vaak slachtoffer zijn van inbraak, leidt de krant af uit cijfers van minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet.

Informatienetwerken moeten inbraken tegengaan

In de eerste helft van vorig jaar zou de politie 37.785 inbraken geregistreerd hebben. In 2012 werden er over het hele jaar 75.570 inbraken gemeld, wat toont dat de cijfers ongeveer gelijk blijven. Vooral winkels worden slachtoffer van inbraak, vandaar dat minister Milquet verhoogd toezicht wil in winkelbuurten. Daartoe zou er gewerkt worden aan verschillende projecten, zoals een informatienetwerk voor handel en diensten om eenvoudiger informatie uit te wisselen.

 

Kamerlid Luk Van Biesen vraagt echter ook dat er een betere diefstalpreventie komt bij particulieren, door inbraakgevoelige delen van een woning beter te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Barbie wijst G.I. Joe & Co (voorlopig?) af

16/11/2017

Speelgoedreus Mattel zou het overnamebod door concurrent Hasbro hebben afgewezen, schrijft persbureau Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier. Welke gevolgen dat heeft, is vooralsnog onduidelijk.

Back to top