Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten | RetailDetail

Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Minister wil verhoogd toezicht in winkelbuurten

Volgens De Zondag worden er in België elke dag gemiddeld 208 inbraken gepleegd. Vooral winkels zouden vaak slachtoffer zijn van inbraak, leidt de krant af uit cijfers van minister van binnenlandse zaken Joëlle Milquet.

Informatienetwerken moeten inbraken tegengaan

In de eerste helft van vorig jaar zou de politie 37.785 inbraken geregistreerd hebben. In 2012 werden er over het hele jaar 75.570 inbraken gemeld, wat toont dat de cijfers ongeveer gelijk blijven. Vooral winkels worden slachtoffer van inbraak, vandaar dat minister Milquet verhoogd toezicht wil in winkelbuurten. Daartoe zou er gewerkt worden aan verschillende projecten, zoals een informatienetwerk voor handel en diensten om eenvoudiger informatie uit te wisselen.

 

Kamerlid Luk Van Biesen vraagt echter ook dat er een betere diefstalpreventie komt bij particulieren, door inbraakgevoelige delen van een woning beter te beschermen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?