Mobistar stopt met digitale televisie en internet

Mobistar stopt met digitale televisie en internet

Telefonieprovider Mobistar stopt met het aanbieden van internet, vaste telefonie en televisie aan particulieren. Het zal zich daardoor in dat klantensegment nog uitsluitend concentreren op mobiele telecommunicatie. Pas wanneer Telenet de kabel openstelt voor derden wil het bedrijf op die beslissing terugkomen. Voor de bedrijvenmarkt wijzigt Mobistar zijn aanbod niet.

Achterstand was te groot

De operator heeft de trein van de pakketverkopen van vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en televisie compleet gemist. Een poging om de achterstand in te halen heeft eveneens gefaald: zo telde het bedrijf eind maart maar 25.924 particuliere klanten voor zijn aanbod aan digitale televisie, terwijl concurrenten Belgacom en Telenet in de miljoenen zitten.

 

Mobistar kampte hiervoor met een gebrek aan technische mogelijkheden: zo diende het voor internet, vaste telefonie en digitale televisie gebruik te maken van netwerken van derden. Een poging om via de VDSL-lijnen van Belgacom digitale televisie aan te bieden, werd als te complex ervaren.

 

Op de kabel weert Telenet nog steeds alle derden af en vecht de verplichting om de kabel open te stellen aan. Mobistar had dus geen andere optie dan zijn digitale televisie tot dusver via satelliet aan te bieden, maar dat werd geen succes.

 

Telefonie schakelt over, tv verdwijnt helemaal

Daarom biedt Mobistar vanaf 22 mei niet langer nieuwe contracten aan. Voor bestaande klanten van internet- en vastetelefoniediensten blijft de continuïteit wel gegarandeerd, maar voor de televisiediensten geldt die continuïteit niet.

 

Niet alleen stopt Mobistar met nieuwe aanbiedingen, het bedrijf stopt op 15 september ook de bestaande dienstverlening aan zijn klanten. Zij zullen de komende weken het aanbod krijgen om over te stappen naar TV Vlaanderen of TeleSAT.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gent is eerste centrumstad met eigen visienota voor handelsvestigingsbeleid

14/12/2017

Gent is naar eigen zeggen de eerste centrumstad die in navolging van het decreet Integraal Handelsvestigingsbeleid van het Vlaams Parlement een eigen visienota heeft opgesteld voor de toekomst van handelsvestigingen in de stad.

Alweer 10% meer online uitgaven in ons land

14/12/2017

Alle Belgen samen spendeerden de voorbije drie kwartalen liefst 7,35 miljard euro online, 10% meer dan in dezelfde periode van vorig jaar. De voorspelde kaap van tien miljard euro bestedingen is volgens GfK dan ook nog steeds haalbaar.

Lees het nieuwe RetailDetail Magazine online

13/12/2017

Ja, er staat bekend volk op de cover van de decembereditie van RetailDetail Magazine, naar aanleiding van onze boeklancering. Maar blader vooral verder, want dit nummer staat ook boordevol boeiende interviews met grote namen uit de retailwereld.  

Colruyt Group: omzet stijgt, winst daalt

12/12/2017

De toegenomen promotiedruk op de Belgische foodretailmarkt weegt op de resultaten van Colruyt Group, zo blijkt uit de halfjaarcijfers. Met de concurrentiepositie van de retailer is niets mis, maar de marges krimpen.

De toekomst van het winkelen: waar iedereen retailer is

12/12/2017

Waarom gingen Mexx en vele anderen ten onder, wat bezielt Amazon en kunnen kleine handelaars morgen nog overleven? RetailDetails eigen Jorg Snoeck en Pauline Neerman leggen het uit in hun eerste boek The Future of Shopping: Waar iedereen retailer is.

Nieuwe CEO moet Fiets! volgende fase inleiden

12/12/2017

Fietsenketen Fiets! heeft een nieuwe CEO, die de keten terug op het juiste spoor moet zetten na een moeilijk jaar waarin oprichter Hendrik Winkelmans meer naar de achtergrond verdween.

Back to top