Mobistar stopt met digitale televisie en internet | RetailDetail

Mobistar stopt met digitale televisie en internet

Mobistar stopt met digitale televisie en internet

Telefonieprovider Mobistar stopt met het aanbieden van internet, vaste telefonie en televisie aan particulieren. Het zal zich daardoor in dat klantensegment nog uitsluitend concentreren op mobiele telecommunicatie. Pas wanneer Telenet de kabel openstelt voor derden wil het bedrijf op die beslissing terugkomen. Voor de bedrijvenmarkt wijzigt Mobistar zijn aanbod niet.

Achterstand was te groot

De operator heeft de trein van de pakketverkopen van vaste telefonie, mobiele telefonie, internet en televisie compleet gemist. Een poging om de achterstand in te halen heeft eveneens gefaald: zo telde het bedrijf eind maart maar 25.924 particuliere klanten voor zijn aanbod aan digitale televisie, terwijl concurrenten Belgacom en Telenet in de miljoenen zitten.

 

Mobistar kampte hiervoor met een gebrek aan technische mogelijkheden: zo diende het voor internet, vaste telefonie en digitale televisie gebruik te maken van netwerken van derden. Een poging om via de VDSL-lijnen van Belgacom digitale televisie aan te bieden, werd als te complex ervaren.

 

Op de kabel weert Telenet nog steeds alle derden af en vecht de verplichting om de kabel open te stellen aan. Mobistar had dus geen andere optie dan zijn digitale televisie tot dusver via satelliet aan te bieden, maar dat werd geen succes.

 

Telefonie schakelt over, tv verdwijnt helemaal

Daarom biedt Mobistar vanaf 22 mei niet langer nieuwe contracten aan. Voor bestaande klanten van internet- en vastetelefoniediensten blijft de continuïteit wel gegarandeerd, maar voor de televisiediensten geldt die continuïteit niet.

 

Niet alleen stopt Mobistar met nieuwe aanbiedingen, het bedrijf stopt op 15 september ook de bestaande dienstverlening aan zijn klanten. Zij zullen de komende weken het aanbod krijgen om over te stappen naar TV Vlaanderen of TeleSAT.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ex-Delhaizebaas Denis Knoops hoofdaandeelhouder 1PopUpStore

24/05/2018

Er is nog leven na Delhaize. Denis Knoops, die vorig jaar als CEO de baan moest ruimen bij Delhaize België, is hoofdaandeelhouder geworden van 1PopUpStore, het bedrijf achter Chronostock, de specialist in het openen van tijdelijke winkels.

Retailsector eist maatregelen tegen territoriale leveringsbeperkingen

23/05/2018

Grote leveranciers misbruiken hun dominante positie om retailers te dwingen zich enkel te bevoorraden in het land waar ze actief zijn, blijkt uit een nieuwe Benelux-studie. Zo houden ze internationale prijsverschillen in stand.

Decathlon opent dertigste winkel in Nijvel

23/05/2018

Decathlon opent zijn dertigste Belgische vestiging in het winkelcentrum Shopping Nivelles in Nijvel. In september opent de winkel de deuren, maar in afwachting daarvan is er een tijdelijke digitale Connect-shop voor online bestellingen.

“Data geven de controle terug aan trade marketeers”

23/05/2018

Voor merkfabrikanten is het een hele klus om assortimenten, prijzen en promoties in hun categorie te monitoren bij offline en online retailers. De Belgische startup Daltix verzamelt deze vitale informatie automatisch in overzichtelijke dashboards.

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.