Omzet Unilever lijdt onder wisselkoersen

Omzet Unilever lijdt onder wisselkoersen

De omzet van producent Unilever kreeg in het eerste kwartaal van 2014 een flinke daling te verwerking, door negatieve wisselkoerseffecten. De onderliggende omzetgroei was dan weer hoger dan verwacht.

Onderliggende groei beter dan verwacht

De omzet van Unilever daalde met 6,3 procent naar 11,4 miljard euro in het eerste kwartaal, maar dat was vooral te wijten aan een impact van de wisselkoerseffecten van 8,9 procent. De onderliggende groei (die geen rekening houdt met wisselkoersen en acquisities) kwam uit op 3,6 procent, hoger dan de verwachte 3,3 procent die analisten hadden voorspeld.

 

In opkomende markten steeg de onderliggende omzet met 6,6 procent, heel wat trager dan de 8,4 procent groei in het vierde kwartaal van 2013. "Opkomende markten gaan momenteel door een periode van tragere groei en economische volatiliteit, maar onze strategie blijft onveranderd. We blijven investeren in onze merken, zodat ze goed geplaatst zijn om te profiteren van de groeimogelijkheden die de groeiende bevolking en een hoger inkomen met zich meebrengen", zegt CEO Paul Polman.

 

Unilever verkocht onlangs nog het merk BiFi en is nu aan het bekijken om nog enkele merken van de hand zal doen. Zo wordt een mogelijke verkoop van de pastasauzenafdeling in Noord-Amerika bekeken en ook SlimFast zou misschien verkocht worden. Unilever kocht SlimFast voor 1,75 miljard euro in 2000, maar de verkoop van het dieetproduct is in de Verenigde Staten sindsdien sterk teruggevallen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


CEO Hudson’s Bay treedt volgende maand af

23/10/2017

Op 1 november treedt Jerry Storch af als CEO van de Canadese warenhuisgroep Hudson’s Bay. De zoektocht naar een nieuwe CEO is al begonnen; uitvoerend voorzitter Richard Baker wordt even CEO ad interim.

Colruyt Group opent 3 winkels op 1 plek

23/10/2017

De Colruyt Group opent in Mol binnenkort een vestiging van Bio-Planet, Dreamland en Dreambaby op één locatie. Het heeft daarvoor een volledig nieuw pand neergepoot op de voormalige locatie van Center Shop.

Meer dan helft Amerikaanse huishoudens in de ban van Amazon

21/10/2017

Liefst 90 miljoen Amerikanen zijn lid van Amazon Prime, het getrouwheidsprogramma van Amazon, op een totaal van 126 miljoen geschatte huishoudens in de VS. Amazon heeft zijn thuismarkt dus stevig in de greep. Wat kunnen we daar in Europa van leren?

Zooplus groeit met vijfde in derde kwartaal

20/10/2017

In het derde kwartaal van 2017 is de omzet van huisdierenwebshop Zooplus met 22% gegroeid naar 277 miljoen euro. Daarmee zet het bedrijf de groei van de eerste kwartalen verder.

"Kringwinkels hebben nood aan meer werknemers"

20/10/2017

Morgen is het de Dag van de Kringwinkel en die wordt door De Kringwinkels aangegrepen om er op te wijzen dat er dringend extra werknemers moeten worden aangenomen, om zo de OVAM-doelen te halen.

Regering past akkoord nachtwerk e-commerce aan

20/10/2017

De regering gaat de regeling die het eerder sloot rond nachtwerk in e-commerce aanpassen. Daardoor wordt nachtwerk vanaf 20u al mogelijk van zodra er een akkoord is met slechts één vakbond.

Back to top