Sanering Brusselse site Just under the Sky gestart

Sanering Brusselse site Just under the Sky gestart
Projectontwikkelaar Equilis is van start gegaan met de sanering van het 4 hectare grote terrein waar het nieuwe handels- en vrijetijdscomplex Just Under The Sky moet verrijzen. Zonder tegenspoed zijn de werkzaamheden eind 2015 achter de rug.

Bouw Just Under the Sky start als eerste

"Nu alle officiële toelatingen (milieuvergunning, stedenbouwkundige en socio-economische vergunningen ...) bij de bevoegde autoriteiten werden verkregen, kunnen de bouwwerken voor Just Under The Sky starten", meldt Equilis.

 

Just Under The Sky moet uitgroeien tot een heuse nieuwe Brusselse wijk rond een modernistisch ogend complex met handelszaken en ontspanningsmogelijkheden, op de rechteroever van het kanaal van Willebroek, op een boogscheut van de Van Praetbrug.

 

Als alles volgens plan verloopt, zal Just under the Sky daarmee het eerste van de drie geplande grote shoppingcentrra in en rond Brussel zijn dat de deuren opent. Concurrent Uplace in Machelen mikt immers op de start van haar bouw in de loop van 2014. Voor het project Neo op de Heizel is nog geen concrete datum bekend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Blind naar de supermarkt: AH en Carrefour werken aan toegankelijkheid

23/01/2018

Een supermarkt is een doolhof als je slecht ziet. Albert Heijn neemt daarom deel aan een ‘hackathon’ om boodschappen doen voor blinde of slechtziende shoppers toegankelijker te maken, terwijl bij Carrefour in Mons medewerkers zijn opgeleid om te helpen.

Analyse: Bompard maakt slechts een beetje komaf met taboes bij Carrefour

23/01/2018

Carrefour-CEO Alexandre Bompard wond er geen doekjes om tijdens de presentatie van zijn transformatieplan: de groep staat voor een culturele omwenteling. Daarbij moeten alle taboes van tafel. Echte verrassingen blijven echter uit en over België is er voorlopig geen nieuws…

Dochterbedrijf Alibaba op weg naar België

23/01/2018

Het Chinese Alibaba bekijkt de mogelijkheid om een filiaal van dochterbedrijf Ant Financial te openen in Brussel. Dat bedrijf is gespecialiseerd in financiële producten, zoals Alipay. Een definitieve beslissing over het filiaal is er nog niet genomen.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zes Limburgse gemeenten willen handelskern versterken

22/01/2018

De Limburgse gemeenten Beringen, Bilzen, Leopoldsburg, Lommel, Maaseik en Tongeren lanceren een nieuw plan dat de handelskern in die gemeenten moet versterken Lokale handelaars zullen zelf kunnen meedenken rond de nieuwe strategie.

Dit zijn de populairste webshops in België

18/01/2018

Nieuwe cijfers brengen de favoriete webwinkels in kaart van de Belgische internetgebruikers in 2017. Amazon domineert, maar naast de grote internationale spelers zijn ook de tweedehandssites opvallend populair.  

Back to top