Tesco ziet (toekomst)muziek in 3D printing | RetailDetail

Tesco ziet (toekomst)muziek in 3D printing

Tesco ziet (toekomst)muziek in 3D printing

Paul Wilkinson, innovatieambassadeur bij de Britse supermarkteten Tesco, is ronduit lyrisch over de zakelijke opportuniteiten van een 3D-printer in een supermarktomgeving. Sinds zijn innovatieteam er zelf eentje heeft staan, regent het nieuwe zakenideeën, zo schrijft de Brit op zijn blog.

Totaal nieuwe winkelervaring

"De 3D-technologie heeft het potentieel om de manier waarop we winkels bekijken en wat we ervan kunnen verwachten enorm te veranderen", meent Paul Wilkinson op zijn blog. De topman spreekt zelfs van een heuse "revolutie".

 

"We printen vandaag al foto's en posters in veel van onze grotere winkels, waarom dan ook niet andere geschenken en gepersonaliseerde producten? Als we kinderen nu eens hun eigen speelgoed lieten ontwerpen en er vervolgens zouden in slagen om die dingen nog echt te maken ook. Of waarom geen digitale catalogus samenstellen met reserveonderdelen voor de spullen die je hebt gekocht? Die zouden dan op vraag kunnen worden geprint en klaarliggen op het moment dat je klaar bent met winkelen," droomt Wilkinson luidop.

 

"Geen idee is te gek"

"Je zou zelfs een kapot product kunnen meebrengen naar de winkel: we scannen het dan in 3D, herstellen het digitaal en printen er gewoon een nieuw", gaat het nog verder.

 

Of het allemaal zo'n vaart loopt, laat staan wanneer de eerste 3D-printers bij Tesco in gebruik worden genomen, is echter nog lang niet duidelijk. Maar, zoals Wilkinson zelf zegt: "Geen enkel idee is te gek, geen enkele gedachte ondenkbaar, geen enkele ambitie te groot... Of toch bijna geen enkele."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top