Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten | RetailDetail

Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten

Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten

Gregg Steinhafel, CEO van Target, is opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden toen bleek dat hackers de bankkaartgegevens van vele tientallen miljoenen klanten bij Amerika's op één na grootste warenhuisketen hadden buitgemaakt.

Gegevens 40 miljoen klanten gestolen

"Vandaag kondigen we aan dat, na zware discussies, de raad van bestuur en Gregg Steinhafel beslist hebben dat het moment gekomen is voor een nieuwe leider", staat in het persbericht dat het lot van de 59-jarige Steinhafel als CEO van Target bezegelt. De directe aanleiding is het fameuze datalek van eind vorig jaar, toen hackers erin slaagden de bankgegevens, adressen en telefoonnummers van miljoenen klanten – 40 miljoen mensen, zo wordt gefluisterd – te stelen.

 

De gevolgen waren dramatisch: het vertrouwen van de klanten nam een ferme duik en de omzet daalde pijlsnel: in die mate zelfs dat het concern zijn winst- en omzetprognose voor het lopende boekjaar moest verlagen.

 

Al snel rezen er vragen over de ondermaatse IT-beveiliging bij de keten, zeker nadat Target moest toegeven dat het al enkele weken voor de eigenlijke hacking aanwijzingen had dat er iets fout was met de beveiliging. Dat nieuws leidde half maart al tot het ontslag van Beth Jacobs, de CIO van Target. Haar opvolger, Bob DeRodes, is gisteren trouwens officieel aan de slag gegaan.

 

Nu stapt dus ook Gregg Steinhafel op. Hij heeft er bij Target een carrière van ruim 35 jaar op zitten in diverse functies, waarvan 6 jaar als CEO. Zijn operationele taken worden voorlopig waargenomen door huidig CFO John Mulligan. Roxanne Austin zal ad interim de raad van bestuur voorzitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top