Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten

Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten

Gregg Steinhafel, CEO van Target, is opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden toen bleek dat hackers de bankkaartgegevens van vele tientallen miljoenen klanten bij Amerika's op één na grootste warenhuisketen hadden buitgemaakt.

Gegevens 40 miljoen klanten gestolen

"Vandaag kondigen we aan dat, na zware discussies, de raad van bestuur en Gregg Steinhafel beslist hebben dat het moment gekomen is voor een nieuwe leider", staat in het persbericht dat het lot van de 59-jarige Steinhafel als CEO van Target bezegelt. De directe aanleiding is het fameuze datalek van eind vorig jaar, toen hackers erin slaagden de bankgegevens, adressen en telefoonnummers van miljoenen klanten – 40 miljoen mensen, zo wordt gefluisterd – te stelen.

 

De gevolgen waren dramatisch: het vertrouwen van de klanten nam een ferme duik en de omzet daalde pijlsnel: in die mate zelfs dat het concern zijn winst- en omzetprognose voor het lopende boekjaar moest verlagen.

 

Al snel rezen er vragen over de ondermaatse IT-beveiliging bij de keten, zeker nadat Target moest toegeven dat het al enkele weken voor de eigenlijke hacking aanwijzingen had dat er iets fout was met de beveiliging. Dat nieuws leidde half maart al tot het ontslag van Beth Jacobs, de CIO van Target. Haar opvolger, Bob DeRodes, is gisteren trouwens officieel aan de slag gegaan.

 

Nu stapt dus ook Gregg Steinhafel op. Hij heeft er bij Target een carrière van ruim 35 jaar op zitten in diverse functies, waarvan 6 jaar als CEO. Zijn operationele taken worden voorlopig waargenomen door huidig CFO John Mulligan. Roxanne Austin zal ad interim de raad van bestuur voorzitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


"Amazon bijna klaar om kassaloze Go te lanceren"

20/11/2017

Volgens sommige bronnen werft Amazon momenteel bouwmanagers en marketeers aan voor zijn Amazon Go-team. Dat wijst er mogelijk op dat de supermarkt zonder personeel nu ook echt in de startblokken staat.

Mark Thomson (Zebra): "De tools voor de toekomst zijn al voorhanden"

17/11/2017

Volgens Mark Thomson, Director of Retail Industry Solutions bij Zebra, verandert de retail in de nabije toekomst ingrijpender dan in de voorbije vijftig jaar bij elkaar opgeteld.

Qrf Beste Winkelketen van België en Qrf Webshop Awards: spanning stijgt!

16/11/2017

Op donderdag 23 november is het zover: op die avond worden de winnaars van de ‘Qrf Beste Winkelketen van België’ en ‘Qrf Webshop Awards’ bekendgemaakt tijdens de RetailDetail Night. 

Omzet 100 grootste webshops in België stijgt 13,5%

16/11/2017

De omzet van de top 100 webshops in België is van 3,7 miljard euro toegenomen naar 4,2 miljard euro, een stijging met 13,5%. Vooral voedingsmiddelen en huishoudelijke artikelen gaan vlotter over de digitale toonbank.

Supermarkten aan de ketting in regio Turnhout

16/11/2017

Grootwarenhuizen kunnen niet langer uitbreiden of nieuwe filialen openen in de stadsregio Turnhout. De maatregel moet de lokale handel in Turnhout, Vosselaar, Beerse en Oud-Turnhout een duwtje in de rug geven.

Topman Horeca Vlaanderen nieuwe baas Unizo

16/11/2017

Als de raad van bestuur van Unizo op 7 december het licht op groen zet, wordt Danny Van Assche de opvolger van Karel Van Eetvelt als topman bij ondernemersorganisatie. Voor de 45-jarige Van Assche zou dat een terugkeer naar de roots zijn.

Back to top