Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten | RetailDetail

Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten

Topman Target weg na diefstal bankgegevens klanten

Gregg Steinhafel, CEO van Target, is opgestapt. Zijn positie was onhoudbaar geworden toen bleek dat hackers de bankkaartgegevens van vele tientallen miljoenen klanten bij Amerika's op één na grootste warenhuisketen hadden buitgemaakt.

Gegevens 40 miljoen klanten gestolen

"Vandaag kondigen we aan dat, na zware discussies, de raad van bestuur en Gregg Steinhafel beslist hebben dat het moment gekomen is voor een nieuwe leider", staat in het persbericht dat het lot van de 59-jarige Steinhafel als CEO van Target bezegelt. De directe aanleiding is het fameuze datalek van eind vorig jaar, toen hackers erin slaagden de bankgegevens, adressen en telefoonnummers van miljoenen klanten – 40 miljoen mensen, zo wordt gefluisterd – te stelen.

 

De gevolgen waren dramatisch: het vertrouwen van de klanten nam een ferme duik en de omzet daalde pijlsnel: in die mate zelfs dat het concern zijn winst- en omzetprognose voor het lopende boekjaar moest verlagen.

 

Al snel rezen er vragen over de ondermaatse IT-beveiliging bij de keten, zeker nadat Target moest toegeven dat het al enkele weken voor de eigenlijke hacking aanwijzingen had dat er iets fout was met de beveiliging. Dat nieuws leidde half maart al tot het ontslag van Beth Jacobs, de CIO van Target. Haar opvolger, Bob DeRodes, is gisteren trouwens officieel aan de slag gegaan.

 

Nu stapt dus ook Gregg Steinhafel op. Hij heeft er bij Target een carrière van ruim 35 jaar op zitten in diverse functies, waarvan 6 jaar als CEO. Zijn operationele taken worden voorlopig waargenomen door huidig CFO John Mulligan. Roxanne Austin zal ad interim de raad van bestuur voorzitten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Naar efficiënte en gelukkige retailmedewerkers

19/06/2018

In België worden de kosten van arbeidsongeschiktheid door burn-out geschat op 7,96 miljard euro. Retailers ontsnappen er niet aan. Ondernemers Fabian Jeanmart en Hendrik Deroo van Clarity Upgrades zien heil in nieuwe managementmodellen.

Google investeert 550 miljoen dollar in JD.com

18/06/2018

Niemand wil de trein missen in de snel groeiende Aziatische markt. Ook Google heeft dat begrepen: de Amerikanen nemen een participatie in JD.com, de grote concurrent van Alibaba.

28 juni: The Future of Shopping-tafelgesprek met Wouter Kolk (Albert Heijn)

15/06/2018

Op 28 juni voert Albert Heijn-CEO Wouter Kolk een exclusief tafelgesprek over de toekomst van het winkelen met Jorg Snoeck en Pauline Neerman, auteurs van het boek 'The Future of Shopping', in boekhandel Scheltema in Amsterdam.

Bol.com rolt herhaalservice Bespaar Continu online uit

15/06/2018

Bol.com lanceert herhaalservice Bespaar Continu op de website. Vergelijkbaar met Amazon Prime, bezorgt de dienst vaste commodity-producten die mensen altijd in huis willen hebben tegen kortingen.

Acht inzichten die we onthouden van het Trade & Shopper Marketing Congress

14/06/2018

Niks dan enthousiaste reacties noteerden we op het Trade & Shopper Marketing Congress van RetailDetail en LD&Co. De grote bereidheid van sprekers en deelnemers om onderling inzichten uit te wisselen was opmerkelijk. Wat we onthielden?

Ludo Bijvoet is nieuwe topman Blokker

14/06/2018

Het management van Blokker is weer compleet: Ludo Bijvoet - vandaag topman van Xenos - heeft vanaf 1 juli de leiding bij de winkelketen in moeilijkheden, Frank Cocx wordt financieel directeur. Linda Keijzer gaat Xenos leiden.