Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express | RetailDetail

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Winkelketen Kamera Express, die voornamelijk fotoapparatuur verkoopt, heeft met investeringsmaatschappij Vendis Capital een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Oprichter Peter Merceij doet al zijn aandelen van de hand.

 

16 winkels

Hoeveel procent van de aandelen Vendis Capital in handen krijgt en welk bedrag het daarvoor neertelde, is niet helemaal duidelijk. Het huidige management onder leiding van Ben Cornelisse behoudt een minderheidsbelang, maar oprichter Peter Merceij verdwijnt volgens het FD volledig uit het kapitaal van Kamera Express. 

 

Kamera Express werd in 1995 opgericht en is volgens Merceij marktleider op vlak van fotoapparatuur in België en Nederland. De keten haalde vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro en een EBITDA van 7 miljoen euro. Momenteel zijn er al zestien winkels te vinden van Kamera Express.

 

Vendis Capital wil de komende jaren het bedrijf verder laten groeien in België en Nederland. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is een Belgisch investeringsbedrijf, dat zich richt op de retailsector. Zo nam het eerder al een belang in de Nederlandse modeketen Noppies en de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Walmart en Microsoft bundelen krachten tegen Amazon

18/07/2018

Walmart is de grootste retailconcurrent van Amazon en Microsoft is de belangrijkste rivaal voor Amazons clouddiensten. Beide bedrijven proberen de internetreus nu wat meer tegenwind te geven met een strategisch partnerschap voor vijf jaar.

Retailhub x Living Tomorrow: Nieuwe innovatieworkshops op maat

17/07/2018

Wat worden de megatrends van morgen en hoe ziet je strategie er best uit? Neem een frisse innovatiestart met de workshops van retailhub en Living Tomorrow: een gezonde mix van plezier, ontspanning en topeducatie op maat van je bedrijf.

Amazon Prime Day zorgt dit jaar voor spektakel en controverse

17/07/2018

Amazon Prime-leden vieren vandaag het jaarlijkse kortingenevenement Prime Day. De controversiële shopfeestdag wordt steeds grootser: Amazon startte het koopfestival met heuse muziekoptredens en ook concurrerende retailers pakken inmiddels met stuntprijzen uit.

Bol.com gaat distributiecentrum verdubbelen

16/07/2018

Minder dan een jaar na de officiële opening barst het distributiecentrum van bol.com in Waalwijk al uit zijn voegen. Begin 2019 beginnen uitbreidingswerken die een verdubbeling van de oppervlakte met zich meebrengen.

Verkoop van pc’s groeit eerste keer in zes jaar

13/07/2018

Voor de eerste keer in zes jaar groeide de verkoop van pc's weer: in het tweede kwartaal van 2018 steeg die met 1,4%. Volgens onderzoekbureaus Gartner en IDC is de omzetstijging voornamelijk te danken aan de groei op zakelijke markten.

Retailhub Inspiration Tour: De ‘customer journey’ wordt heel anders

09/07/2018

Met Retailhub van RetailDetail is Antwerpen een unieke retail-hotspot rijker: professionals beleven er de toekomst van retail in het enige inspiratie-platform van de Benelux met 1250 m² aan innovatieve technologie en megatrends.