Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express | RetailDetail

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Winkelketen Kamera Express, die voornamelijk fotoapparatuur verkoopt, heeft met investeringsmaatschappij Vendis Capital een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Oprichter Peter Merceij doet al zijn aandelen van de hand.

 

16 winkels

Hoeveel procent van de aandelen Vendis Capital in handen krijgt en welk bedrag het daarvoor neertelde, is niet helemaal duidelijk. Het huidige management onder leiding van Ben Cornelisse behoudt een minderheidsbelang, maar oprichter Peter Merceij verdwijnt volgens het FD volledig uit het kapitaal van Kamera Express. 

 

Kamera Express werd in 1995 opgericht en is volgens Merceij marktleider op vlak van fotoapparatuur in België en Nederland. De keten haalde vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro en een EBITDA van 7 miljoen euro. Momenteel zijn er al zestien winkels te vinden van Kamera Express.

 

Vendis Capital wil de komende jaren het bedrijf verder laten groeien in België en Nederland. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is een Belgisch investeringsbedrijf, dat zich richt op de retailsector. Zo nam het eerder al een belang in de Nederlandse modeketen Noppies en de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Shop for Geek ziet potentieel voor 25 winkels

22/05/2018

Na recente openingen in Aalst en Namen staat de teller al op dertien winkels voor Shop for Geek, de winkelformule voor gadgets en merchandisingartikelen. Dat moeten er snel een 25-tal worden. De retailer pakt nu ook de Franse markt aan.

Eigenaar 3i wil Action toch voor zichzelf houden

22/05/2018

Investeerder 3i wil Action dan toch helemaal houden. Hoewel de eigenaar van de discountketen vorige week liet uitschijnen een koper te zoeken voor een deel van zijn participatie in Action, ontkent 3i dat nu.

Marks & Spencer haalt het mes boven: 100 winkels dicht

22/05/2018

De Britse retailer wil ingrijpend herstructureren. De komende vier jaar moeten niet 60, maar wel 100 Britse winkels de deuren sluiten. “Noodzakelijk om de toekomst veilig te stellen”, klinkt het.

Eigenaar wil af van flink stuk van Action

18/05/2018

De eigenaar van Action, investeringsmaatschappij 3i, wil volgend jaar een deel van de discountketen verkopen. De Britten zouden geïnteresseerden zoeken voor een belang van zo’n 35% van de keten.

Veel minder inbreuken op verbod cashbetalingen

17/05/2018

Vier jaar na de invoering van het verbod om aankopen van meer dan 3.000 euro nog cash te betalen, is het aantal inbreuken fors gedaald. Werden in 2014 nog 435 handelaars betrapt, dan waren dat er in 2016 nog maar 61.

Colruyt Group lanceert betaalfunctie voor Xtra-kaart

16/05/2018

Vanaf 22 mei zullen klanten in de winkels van Colruyt Group kunnen betalen met hun Xtra-klantenkaart. De vertrouwde Colruyt-betaalkaart verdwijnt. Toch wordt de Xtra-kaart geen krediet- of debetkaart.