Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Winkelketen Kamera Express, die voornamelijk fotoapparatuur verkoopt, heeft met investeringsmaatschappij Vendis Capital een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Oprichter Peter Merceij doet al zijn aandelen van de hand.

 

16 winkels

Hoeveel procent van de aandelen Vendis Capital in handen krijgt en welk bedrag het daarvoor neertelde, is niet helemaal duidelijk. Het huidige management onder leiding van Ben Cornelisse behoudt een minderheidsbelang, maar oprichter Peter Merceij verdwijnt volgens het FD volledig uit het kapitaal van Kamera Express. 

 

Kamera Express werd in 1995 opgericht en is volgens Merceij marktleider op vlak van fotoapparatuur in België en Nederland. De keten haalde vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro en een EBITDA van 7 miljoen euro. Momenteel zijn er al zestien winkels te vinden van Kamera Express.

 

Vendis Capital wil de komende jaren het bedrijf verder laten groeien in België en Nederland. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is een Belgisch investeringsbedrijf, dat zich richt op de retailsector. Zo nam het eerder al een belang in de Nederlandse modeketen Noppies en de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).