Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express | RetailDetail

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Vendis Capital nieuwe eigenaar Kamera Express

Winkelketen Kamera Express, die voornamelijk fotoapparatuur verkoopt, heeft met investeringsmaatschappij Vendis Capital een nieuwe meerderheidsaandeelhouder. Oprichter Peter Merceij doet al zijn aandelen van de hand.

 

16 winkels

Hoeveel procent van de aandelen Vendis Capital in handen krijgt en welk bedrag het daarvoor neertelde, is niet helemaal duidelijk. Het huidige management onder leiding van Ben Cornelisse behoudt een minderheidsbelang, maar oprichter Peter Merceij verdwijnt volgens het FD volledig uit het kapitaal van Kamera Express. 

 

Kamera Express werd in 1995 opgericht en is volgens Merceij marktleider op vlak van fotoapparatuur in België en Nederland. De keten haalde vorig jaar een omzet van 110 miljoen euro en een EBITDA van 7 miljoen euro. Momenteel zijn er al zestien winkels te vinden van Kamera Express.

 

Vendis Capital wil de komende jaren het bedrijf verder laten groeien in België en Nederland. De nieuwe meerderheidsaandeelhouder is een Belgisch investeringsbedrijf, dat zich richt op de retailsector. Zo nam het eerder al een belang in de Nederlandse modeketen Noppies en de Legio Group, het moederbedrijf achter de concepten X²O en Overstock (Garden en Home).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Torfs en drie andere retailers zijn "Great Place to Work"

14/03/2018

Tussen de 35 bedrijven die zich dit jaar de beste werkplekken van België mogen noemen, zitten verschillende grote retailers. Torfs blijft de lijst onomstootbaar aanvoeren, terwijl Bel&Bo voor het eerst de lijst afsluit. 

Back to top