Vertrouwen Belgische consument stabiliseert | RetailDetail

Vertrouwen Belgische consument stabiliseert

Vertrouwen Belgische consument stabiliseert

Het vertrouwen van de Belgische consument is in november blijven hangen op het peil van oktober. Meteen komt een einde aan de opgaande lijn die in maart was begonnen.

Belg zit met gemengde gevoelens

De Belgische consument werd de voorbije maand positiever over de algemene economische situatie en de evolutie van de werkloosheid, maar over zijn persoonlijke situatie zijn de vooruitzichten weer minder gunstig. Zowel voor de financiële situatie als voor het spaarvermogen is er een terugval.

 

Op de barometer van het consumentenvertrouwen die door de Nationale Bank van België wordt opgemaakt, bleef de aanwijzer daardoor staan op -6. Al is dit op zich al een flinke verbetering, want een jaar geleden stond deze nog op -24.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


2017 was recordjaar voor Miko

23/03/2018

De koffie- en kunststoffengroep Miko heeft er naar eigen zeggen een recordjaar opzitten. Zo wist het ondanks een zware vergelijkingsbasis toch een omzetstijging te bewerkstelligen. Ook de winst maakte een kleine groei door.

Aveve noteert na vijf jaar opnieuw groei

23/03/2018

Aveve mag dan een vinger in de pap hebben in zowat elke schakel van de landbouwketen, toch stagneerde de groei van de Belgische land- en tuinbouwgroep tussen 2012 en 2016. Het voorbije jaar kon topman Eric Lauwers het tij keren met een groei van 4%.

Blokker krikt online ambities verder op

22/03/2018

Blokker zet zijn interne herstructurering voort, ditmaal met de integratie van Nextail en de verhuis van het Blokker-hoofdkantoor naar Amsterdam Zuidoost. Daarmee hoopt de winkelketen vooral zijn online groei een sterke impuls te geven.

CEO Peter Somers wil RetailDetail naar een hoger niveau tillen

22/03/2018

Sinds januari 2018 heeft RetailDetail een nieuwe CEO. Peter Somers, e-commerceondernemer en voormalig directielid van bpost, koestert grote groeiambities voor het bedrijf.

“Protectionisme maakt iedereen armer” (Christian Verschueren, EuroCommerce)

22/03/2018

Handelsoorlogen en discriminatie binnen de eenheidsmarkt vergroten de druk op retailers in Europa. Algemeen directeur Christian Verschueren van EuroCommerce maakt zich zorgen, maar blikt vol vertrouwen vooruit.

Komt er een Metro/Makro Cash & Carry in Charleroi?

21/03/2018

De Metro-groep zou interesse hebben in de oude groentenhal van Charleroi als locatie voor een nieuwe vestiging. Met de komst van een Metro voor professionals zou ook de aantrekkingskracht van de site, thuishaven van 35 concessiehouders, verhogen.

Back to top