Walmart kan online groei niet aanhouden | RetailDetail

Walmart kan online groei niet aanhouden

Walmart kan online groei niet aanhouden
Shutterstock

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

 

Mindere prestaties Jet.com

In het derde kwartaal van 2017 steeg de online omzet bij Walmart nog met meer dan 50%, maar in het laatste kwartaal van het jaar viel die groei terug naar 23%. Dat is nog steeds een fikse stijging, maar dus flink minder dan een kwartaal eerder en zeker onder de verwachtingen van de analisten. Die zien de online verkoop immers als belangrijkste graadmeter voor de manier waarop Walmart kan omgaan met de concurrentie van Amazon.

 

De tragere groei is volgens Walmart te wijten aan een mindere prestatie van Jet.com, de online retailer die volledig in handen is van Walmart. Dat was niet voldoende om investeerders gerust te stellen en dus kreeg het aandeel van Walmart een tik op de Amerikaanse beurs.

 

In 2017 haalde Walmart een omzet van 500,3 miljard dollar (407 miljard euro), een groei van 3% tegenover een jaar eerder. De online omzet groeide vorig jaar dan weer met 44%. De operationele winst viel daarbij terug naar 20,4 miljard dollar (17 miljard euro), een daling van 40,1%.

 

Voor het huidige boekjaar verwacht Walmart een winst per aandeel van 4,75 tot 5 dollar per aandeel. Ook dat is lager dan de gemiddelde verwachting van 5,13 dollar.

 

Walmart is nog altijd bezig met het uitbreiden van de online activiteiten. Zo is het momenteel in gesprek met het Indische platform Flipkart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Pabo start door als ‘be you’

21/06/2018

Het failliete erotiekconcern Beate Uhse, het moederbedrijf achter Pabo, neemt een doorstart onder een nieuwe merknaam. De focus ligt op online handel.

Fox & Cie opent 17e speelgoedwinkel in Doornik

21/06/2018

De Waalse speelgoedketen Fox & Cie heeft haar zeventiende vestiging geopend in het Doornikse winkelcentrum Les Bastions. "Welke crisis in de speelgoedmarkt?", vraagt de keten zich af.

Tom&Co heeft 100 Franse locaties op het oog

21/06/2018

De Belgische dierenspeciaalzaak Tom&Co zet zijn opmars verder op de Franse markt. Zopas opende de 25ste winkel in Nantes, volgens een nieuw concept. Dit jaar zullen er nog zeven vestigingen volgen bij onze zuiderburen.

Frankrijk plant taks op e-commerce

21/06/2018

Online bestellingen zouden duurder kunnen worden voor Franse consumenten: een nieuw wetsvoorstel voorziet een taks van 1 tot 2% op de verkoopprijs, in functie van de afstand die een product heeft afgelegd.

Speelgoedketen La Grande Récré geeft België op

20/06/2018

De Franse retailer La Grande Récré ondervindt zware financiële problemen en wil zich concentreren op de thuismarkt. De Belgische tak legt volgende maandag de boeken neer: 16 winkels sluiten, 95 jobs gaan verloren.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.