Walmart kan online groei niet aanhouden | RetailDetail

Walmart kan online groei niet aanhouden

Walmart kan online groei niet aanhouden
Shutterstock

De Amerikaanse retailreus Walmart heeft in het laatste kwartaal van 2017 een teleurstellende online groei gekend. De online omzet steeg nog wel met een kwart, maar dat was een stuk minder dan verwacht.

 

Mindere prestaties Jet.com

In het derde kwartaal van 2017 steeg de online omzet bij Walmart nog met meer dan 50%, maar in het laatste kwartaal van het jaar viel die groei terug naar 23%. Dat is nog steeds een fikse stijging, maar dus flink minder dan een kwartaal eerder en zeker onder de verwachtingen van de analisten. Die zien de online verkoop immers als belangrijkste graadmeter voor de manier waarop Walmart kan omgaan met de concurrentie van Amazon.

 

De tragere groei is volgens Walmart te wijten aan een mindere prestatie van Jet.com, de online retailer die volledig in handen is van Walmart. Dat was niet voldoende om investeerders gerust te stellen en dus kreeg het aandeel van Walmart een tik op de Amerikaanse beurs.

 

In 2017 haalde Walmart een omzet van 500,3 miljard dollar (407 miljard euro), een groei van 3% tegenover een jaar eerder. De online omzet groeide vorig jaar dan weer met 44%. De operationele winst viel daarbij terug naar 20,4 miljard dollar (17 miljard euro), een daling van 40,1%.

 

Voor het huidige boekjaar verwacht Walmart een winst per aandeel van 4,75 tot 5 dollar per aandeel. Ook dat is lager dan de gemiddelde verwachting van 5,13 dollar.

 

Walmart is nog altijd bezig met het uitbreiden van de online activiteiten. Zo is het momenteel in gesprek met het Indische platform Flipkart.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

H&M scoort alweer onder de verwachtingen

16/03/2018

De Zweedse modeketen Hennes & Mauritz zet het nieuwe boekjaar alweer met minder gunstige cijfers in. Nu ook de verkoop in eigen land voor het eerst in decennia inkrimpt, neemt het vertrouwen bij investeerders af.

350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen

15/03/2018

De Cel Namaak van de FOD Economie heeft vorig jaar 350.000 stuks namaakspeelgoed in beslag genomen tijdens een grootscheepse actie. Dat maakte Kris Peeters bekend naar aanleiding van de tiende verjaardag van de bewuste cel.

Ombudsman voor de Handel lost 85% van de klachten op

15/03/2018

Half mei vorig jaar ging de Ombudsman voor de Handel officieel van start in ons land. Tot en met 31 december kreeg de dienst 541 klachten binnen. Voor 231 daarvan was de Ombudsman bevoegd en in 85% van die klachten kwam er een oplossing uit de bus.

Boeken dicht voor Toys ‘R’ Us

15/03/2018

Het finale einde is nu wel heel dichtbij voor de gewezen speelgoedgrootheid Toys “R” Us. Nadat eerder al de doodsklokken luidden over de 100 Britse winkels, gaan nu ook de meer dan 700 Amerikaanse winkels hun deuren sluiten.

Unilever kiest voor Rotterdam

15/03/2018

Wat al een tijdje in de lucht hing, is nu officieel bevestigd: Unilever vestigt zijn hoofdkantoor in Rotterdam. De raad van bestuur van de voedings- en wasmiddelenreus heeft na bijna een jaar de knoop doorgehakt.

Mechelse Bruul is "mooiste publieke ruimte"

14/03/2018

Mechelen mag zich een jaar lang de thuishaven noemen van de mooiste publieke ruimte in Vlaanderen. De Bruul kreeg twee jaar geleden een volledige make-over die sterk gewaardeerd wordt door inwoners én de Voetgangersbeweging, die de prijs uitreikte.

Back to top