Winkels Neckermann verdwijnen volledig | RetailDetail

Winkels Neckermann verdwijnen volledig

Winkels Neckermann verdwijnen volledig

De winkels van Neckermann.com zullen geen doorstart maken en zijn in handen gevallen van opkoper Hahebo. De curators hebben lange tijd naar een overnemer gezocht, maar zijn daar uiteindelijk dus niet in geslaagd.

Focus op webshop

Het doel van de curators was om een overnemer te vinden die de gehuurde winkels en het personeel kon overnemen, maar ze vonden geen geïnteresseerde partijen. De inboedel van de vestigingen werd in maart al verkocht.

 

Moedermaatschappij Readen Holding zegt zich nu volledig te richten op de online tak van Neckermann.com, maar voorlopig is nog niet exact geweten welke richting het bedrijf uit wil met de webshop.

 

De winkels van Neckermann.com werden eind vorig jaar failliet verklaard, nadat er nochtans grote plannen op tafel lagen om een uitgebreide keten uit te bouwen. Volgens Readen Holding kwam dat faillissement er door de schuld van aandeelhouder Axivate Capital Partners, die volgens hen te lang treuzelde met het overdragen van de intellectuele rechten van Neckermann.com aan Readen. Daardoor kon die naar eigen zeggen niet voldoende investeren in de uitbouw van de winkels, waardoor die failliet gingen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Amazon mag levering volgende dag niet garanderen

13/08/2018

De Britse reclamewaakhond heeft het niet voor Amazons belofte om bestellingen van Prime-leden de volgende dag te zullen leveren. Tijdens de feestdagen vorig jaar waren er vertragingen, dus moet Amazon de garantie schrappen.

RetailDetail Day 2018: geobsedeerd door de klant

13/08/2018

Meer dan ooit staat de klant hoog op de agenda van retailers en merken. Maar is dat niet altijd zo geweest? De RetailDetail Day kijkt voorbij de hype en peilt naar de essentie van klantgericht ondernemen in het digitale tijdperk.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

Hoe koopt de consument van morgen?

09/08/2018

Wist je dat winkelen en kopen twee verschillende activiteiten zijn geworden? De weg die de klant van de toekomst aflegt, ziet er helemaal anders uit. Beleef hem zelf in een Inspiration Tour van retailhub en dompel je onder in 1.250 m² innovatie. 

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.