Belg drinkt weer meer champagne | RetailDetail

Belg drinkt weer meer champagne

Belg drinkt weer meer champagne

Na een dipje in 2012 heeft de Belgische consument in 2013 weer meer champagne gedronken. Vorig jaar ging het om 9,5 miljoen flessen, exclusief de 3 tot 5 miljoen flessen die de Belg rechtstreeks in Frankrijk gaat halen...

Stijging met 15%

Met 9,5 miljoen flessen champagne heeft de Belgische consument in 2013 bijna 15% meer champagne gekocht dan het jaar voordien, blijkt uit de cijfers die het Comité Interprofessionel du vin de Champagne vandaag in Brugge voorstelde.

 

Daarmee is ons land de vijfde belangrijkste afzetmarkt voor de Franse champagneboeren. Groot-Brittannië staat op één met ruim 30 miljoen flessen, gevolgd door de Verenigde Staten met bijna 18 miljoen flessen, Duitsland met 12,36 miljoen flessen en Japan met 9,67 miljoen stuks.

 

Voor een goed begrip: het gaat hier om de officiële exportcijfers, die geen rekening houden met de naar schatting 3 tot 5 miljoen flessen die we rechtstreeks meebrengen van bij de Franse champagneboeren. Eigenlijk staan we dus 'virtueel' op de derde plaats.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Toch geen royale vertrekpremie voor ex-topman Carrefour

18/06/2018

Georges Plassat, de voormalige CEO van Carrefour, ziet af van de royale vertrekregeling die voor hem was voorzien. Hij doet dat onder druk van de publieke opinie.

Online supermarkt Wink.be stopt ermee

18/06/2018

De groep Louis Delhaize trekt de stekker uit zijn webshop Wink.be. De specialist voor online boodschappen kreeg sinds de start in 2013 nooit uitzicht op rentabiliteit.

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.