Carrefour trekt zich terug uit India

Carrefour trekt zich terug uit India

Nauwelijks vier jaar nadat Carrefour de Indische markt betrad, is het avontuur al ten einde. De Franse distributeur heeft immers aangekondigd om eind september zijn vijf Wholesale Cash&Carry-vestigingen in India te sluiten.

28 miloen euro omzet

Het nieuws dat Carrefour stopt in India komt niet als een grote verrassing. CEO Georges Plassat had eerder al bevestigd dat de groep nadacht over zijn aanwezigheid in het enorme land: toen al werden de activiteiten omschreven als "van secundair belang, niet verlieslatend maar evenmin winstgevend".

 

De op één na grootste distributeur van de wereld runde sinds 2010 vijf Cash&Carry-groothandels, goed voor een jaaromzet van zo'n 28 miljoen euro. De groep belooft wel zich "volop te blijven inzetten voor een goede transitie met alle medewerkers, leveranciers, partners en klanten".

 

Over de reden waarom Carrefour het land verlaat, rept het persbericht met geen woord. Het is wel een publiek geheim dat India niet het makkelijkste land is voor buitenlandse bedrijven om zaken te doen. Volgens de Indiase pers zou de overwinning van de nationalistische hindoepartij BJP – die buitenlandse investeerders niet bepaald een warm hart toedraagt – er voor iets tussenzitten, maar dat wordt in Parijs bevestigd noch ontkend.

Tags: