Carrefour trekt zich terug uit India

Carrefour trekt zich terug uit India

Nauwelijks vier jaar nadat Carrefour de Indische markt betrad, is het avontuur al ten einde. De Franse distributeur heeft immers aangekondigd om eind september zijn vijf Wholesale Cash&Carry-vestigingen in India te sluiten.

28 miloen euro omzet

Het nieuws dat Carrefour stopt in India komt niet als een grote verrassing. CEO Georges Plassat had eerder al bevestigd dat de groep nadacht over zijn aanwezigheid in het enorme land: toen al werden de activiteiten omschreven als "van secundair belang, niet verlieslatend maar evenmin winstgevend".

 

De op één na grootste distributeur van de wereld runde sinds 2010 vijf Cash&Carry-groothandels, goed voor een jaaromzet van zo'n 28 miljoen euro. De groep belooft wel zich "volop te blijven inzetten voor een goede transitie met alle medewerkers, leveranciers, partners en klanten".

 

Over de reden waarom Carrefour het land verlaat, rept het persbericht met geen woord. Het is wel een publiek geheim dat India niet het makkelijkste land is voor buitenlandse bedrijven om zaken te doen. Volgens de Indiase pers zou de overwinning van de nationalistische hindoepartij BJP – die buitenlandse investeerders niet bepaald een warm hart toedraagt – er voor iets tussenzitten, maar dat wordt in Parijs bevestigd noch ontkend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Fastfoodketen Five Guys binnenkort ook in Antwerpen te vinden

18/12/2017

Op de De Keyserlei in Antwerpen komt binnenkort een eerste Belgische vestiging van de Amerikaanse fastfoodketen Five Guys. De huurovereenkomst voor het pand is ondertekend en de opening volgt begin volgend jaar.

Ook Carrefour België werkt aan vernieuwingsplan

18/12/2017

Niet enkel in Frankrijk wil Carrefour maatregelen nemen om de omzetten opnieuw te laten groeien, want ook de Belgische directie werkt al een tijdje aan een vernieuwingsplan. Daarbij worden vooral de hypermarkten onder de loep genomen.

Test-Aankoop: Colruyt blijft de goedkoopste, AH volgt

18/12/2017

Colruyt blijft zijn belofte van ‘laagste prijzen’ waarmaken, concludeert Test-Aankoop dit jaar opnieuw in zijn jaarlijkse prijsvergelijking. Toch stijgt de druk op de Halse supermarktketen.

 

Private-equitybedrijf KKR dicht bij overname margarines Unilever

15/12/2017

Unilever en het private-equitybedrijf KKR hebben een deal bereikt voor de overname van de margarinedivisie van Unilever. KKR zou ongeveer 6,8 miljard euro neertellen en de transactie moet midden volgend jaar afgerond zijn.

Filet Pur: Hallucinante waanbeelden? Eén adres!

15/12/2017

Jef Colruyt is een onverstoorbaar toonbeeld van sereniteit, en de pata negra ham is de bitcoin van de charcuterie. Slechts twee conclusies uit een alweer leerrijke FMCG-week, voor u op smaak gebracht door RetailDetail Food!

Ellis Gourmet Burger zoekt partner voor internationale expansie

15/12/2017

De Belgische hamburgerketen Ellis Gourmet Burger wil na België, Nederland en Frankrijk ook andere landen veroveren en is daarom op zoek naar een investeerder om die expansie te financieren. Mogelijk komt er een nieuwe meerderheidsaandeelhouder.

Back to top