Carrefour trekt zich terug uit India | RetailDetail

Carrefour trekt zich terug uit India

Carrefour trekt zich terug uit India

Nauwelijks vier jaar nadat Carrefour de Indische markt betrad, is het avontuur al ten einde. De Franse distributeur heeft immers aangekondigd om eind september zijn vijf Wholesale Cash&Carry-vestigingen in India te sluiten.

28 miloen euro omzet

Het nieuws dat Carrefour stopt in India komt niet als een grote verrassing. CEO Georges Plassat had eerder al bevestigd dat de groep nadacht over zijn aanwezigheid in het enorme land: toen al werden de activiteiten omschreven als "van secundair belang, niet verlieslatend maar evenmin winstgevend".

 

De op één na grootste distributeur van de wereld runde sinds 2010 vijf Cash&Carry-groothandels, goed voor een jaaromzet van zo'n 28 miljoen euro. De groep belooft wel zich "volop te blijven inzetten voor een goede transitie met alle medewerkers, leveranciers, partners en klanten".

 

Over de reden waarom Carrefour het land verlaat, rept het persbericht met geen woord. Het is wel een publiek geheim dat India niet het makkelijkste land is voor buitenlandse bedrijven om zaken te doen. Volgens de Indiase pers zou de overwinning van de nationalistische hindoepartij BJP – die buitenlandse investeerders niet bepaald een warm hart toedraagt – er voor iets tussenzitten, maar dat wordt in Parijs bevestigd noch ontkend.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


“Minder verschillende tarieven voor statiegeld nodig”

24/05/2018

De tarieven voor statiegeld op leeggoed moeten eenvoudiger, bepleit het Vlaams Innovatieplatform voor de Logistiek. Het VIL roept op om het aantal statiegeldtarieven voor glazen flessen te herleiden tot drie tarieven voor losse flessen en drie tarieven voor bakken.

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Binnenkort geen sigaretten meer in de supermarkt?

23/05/2018

Supermarkten moeten stoppen met de verkoop van sigaretten, vindt Waals minister van Volksgezondheid Greoli. In een nieuw anti-tabaksplan zet Wallonië vooral op preventie in, maar de minister vraagt om tabak ook uit de rekken te halen.

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Lidl opent restaurant voor blokkende studenten

22/05/2018

Lidl wil studenten in de ‘blok’ helpen om gezond te eten: de supermarktketen opent een pop-uprestaurant in Gent, dat 24 uur op 24 en 7 dagen op 7 open is om studenten door de examenperiode te loodsen.

Carrefour genoodzaakt om honderden Dia-winkels te sluiten

22/05/2018

Carrefour vindt geen kopers voor honderden van zijn voormalige Dia-winkels in Frankrijk. Bijna 230 vestigingen zullen daardoor waarschijnlijk de deuren moeten sluiten.