Coca-Cola lanceert frisdrank voor volwassenen | RetailDetail

Coca-Cola lanceert frisdrank voor volwassenen

Coca-Cola lanceert frisdrank voor volwassenen

Coca-Cola lanceert op 2 september een frisdrank voor volwassenen op de Belgische markt. Het gaat om een lichtbruisende drank met fruitsmaak: in eerste instantie gaat het om de combinaties pompelmoes-bloedappelsien en citroen-vlierbloesem.

Fïnley mikt op leeftijdsgroep tussen 25 en 49 jaar

De nieuwe drank, met de naam Fïnley, werd in april reeds gelanceerd op de Franse markt. Daar richt het drankje zich in de eerste plaats tot de doelgroep 25-49 jaar. 

 

Coca-Cola wil met Fïnley inspelen op de evolutie inzake smaakvoorkeur: naarmate de consument ouder wordt, neemt zijn belangstelling voor sterk sprankelende dranken immers af. Slechts 10% van de dranken die door volwassenen worden geconsumeerd, zijn dan nog sterk gashoudend: daarom kiest Coca-Cola voor een licht sprankelend alternatief. 

 

Fïnley is voor de Belgische markt beschikbaar in petflessen van 1,5 liter en in blikjes van 25 cl. In Frankrijk worden ook flesjes van 0,5 liter aangeboden. Coca-Cola wil zijn product vooral verdelen via de supermarkten en de betere broodjeszaken. Het concern plant een stevige ondersteuning van het product: "Het wordt de grootste lancering sinds Coca-Cola Zero in 2007", heet het. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour toont allergenen in app

22/03/2018

Carrefour heeft een extra functie toegevoegd aan zijn app: gebruikers kunnen voortaan producten scannen om meer informatie te krijgen over allergenen, zodat ze beter kunnen inschatten of er mogelijk problemen mee zijn.

Geen fusie tussen veilingen BelOrta en Coöperatie Hoogstraten

21/03/2018

Er komt voorlopig geen fusie tussen de veilingen van BelOrta en Hoogstraten. Een jaar geleden waren daar gesprekken rond opgestart, maar nu maken de twee bedrijven duidelijk dat het plan alvast voorlopig in de koelkast verdwijnt.

Colruyt lanceert socialeshoppingapp Apporto voor grote publiek

21/03/2018

Colruyt heeft het platform Apporto voor het grote publiek gelanceerd. Gebruikers kunnen er hun boodschappenlijstje achterlaten, waarna iemand anders in hun plaats naar de winkel gaat en de boodschappen doet.

HelloFresh koopt Amerikaanse concurrent en groeide sterk in 2017

21/03/2018

HelloFresh zag vorig jaar zijn omzet met 52% omhoog gaan. De dienst voor maaltijdboxen komt ook weer dichter bij het break-evenpunt: eind dit jaar zal er voor het eerst winst zijn, voorspelt het Duitse bedrijf.

Delhaize en Ikea bij winnaars Food Waste Awards

21/03/2018

Voedselverlies staat steeds hoger op de maatschappelijke agenda. De tweede editie van de Food Waste Awards bekroonde de beste ideeën om dit probleem tegen te gaan, en ook twee bekende retailers vielen in de prijzen. 

McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Back to top