Colruyt Group test gloednieuw concept: Cru | RetailDetail

Colruyt Group test gloednieuw concept: Cru

Colruyt Group test gloednieuw concept: Cru

Colruyt Group test een nieuw concept onder de naam Cru. Het concept wil er zijn “voor en door mensen met een passie voor lekker eten, pure smaken en authentieke kwaliteitsproducten”. De eerste Cru-markt opent eind november in een hoeve in Overijse.

Beleving zoals op de ‘echte’ markt

Met Cru wil Colruyt Group de beleving van een echte markt naar een vaste belevingssite brengen. Klanten zullen er een “eigen-zinnige” selectie verse producten, zoals vlees, vis, ter plaatse gemaakt brood, fruit en groenten aantreffen. Ook kaas, zelf gebrouwen bier, wijn, ter plaatse gebrande koffie, gerechten uit eigen keuken en bloemen zullen er te vinden zijn. Om de marktbeleving ten volle te ondersteunen, biedt de markthal bovendien een plek waar klanten kunnen voorproeven en een glas drinken.


De naam ‘Cru’ staat daarbij voor ‘rauw’ en symboliseert eenvoud en essentie, “vertrekkend van het product in zijn pure, onbewerkte vorm”, klinkt het. De naam ‘Cru’ verwijst weliswaar ook naar een bijzondere identiteit of herkomst en een uitstekende kwaliteit (een ‘Grand Cru’ in de wijnkunde).


“Kwaliteitsproducten in hun pure vorm”

"Cru is er voor mensen die zoeken naar kwaliteitsproducten in hun pure vorm en de rijkdom van vergeten en hedendaagse eenvoud willen (her)ontdekken. Cru wil klanten, partners en medewerkers met elkaar verbinden, op een manier dat ze hun passie voor het product en lekker eten ten volle kunnen beleven", stelt Colruyt Group.


Medewerkers zullen daarbij niet alleen het hele verhaal achter de producten vertellen, doel is dat ze ook met de klanten in dialoog gaan om hen naar wens te bedienen. Om in elke afdeling die gewenste expertise te bieden zal Cru dan ook nauw samenwerken met partners, zoals onder meer met kaasaffineurs Michel Van Tricht en zoon.


Daarnaast wil Cru ook convenience aanbieden. Er zullen bijvoorbeeld schoongemaakte en geblancheerde groenten verkocht worden, maar ook kant-en-klaargerechten uit eigen keuken. Verder zal er gebruik gemaakt worden van nieuwe technologieën, zoals een snelle check-in, zelfscanning en mobiel betalen.


Enseigne met eigen identiteit

Het Cru-concept wordt gecreëerd en uitgebouwd door een jong, gepassioneerd team onder leiding van Jean-Pierre Roelands, directeur winkelconcepten van Colruyt Group.


Bedoeling is om gestaag te groeien. De eerste vestiging in Overijse zal zijn identiteit volgens de initiatiefnemers ontwikkelen samen met partners, klanten en medewerkers en zich daarbij verankeren in de (culinaire) cultuur en gewoontes van de streek. Elke bijkomende vestiging zal dus aparte, streekgebonden accenten leggen, zowel in assortiment als in receptuur van de bereidingen.


Cru kan uiteraard beroep doen op de expertise en de ondersteunende diensten van Colruyt Group, maar benadrukt niettemin dat het “zijn eigen identiteit, eigen partners en aparte kanalen wil uitbouwen”. “Met zijn specifieke karakter wil Cru de behoeften van klanten vervullen waarvoor er vandaag in de groep nog geen invulling bestaat”, klinkt het nog. Daarnaast deelt Cru dezelfde groepsmissie en -waarden: duurzame meerwaarde creëren, met focus op vakmanschap, eenvoud, transparantie en ondernemerschap.


Vakmensen gezocht

Cru zoekt daarvoor naar eigen zeggen nog gedreven en gepassioneerde collega’s die het verhaal in Overijse met hun talent willen versterken. Vakmensen voor onder meer de open ateliers van de beenhouwerij, de bakkerij en de visafdeling.  Het team kijkt ook uit naar mensen met een liefde voor voeding die graag de klanten verwelkomen en bedienen. Ervaring in de horeca is mooi meegenomen.


Aangezien het om een nieuw concept en jong team gaat, zullen de medewerkers naar eigen zegggne volop ruimte krijgen om te groeien in hun vak en als persoon. Cru Overijse zal open zijn van woensdag tot en met zondag. “Samen met onze klanten, onze partners en onze medewerkers bouwen we het verhaal van Cru”, luidt het, “dat is ook de essentie van dit concept.”

 

De binnengevel van de eerste vestiging in Overijse:

binnengevel zonder logo

 

Cru biedt ook de mogelijkheid om mobiel te betalen:

Smartphone scan

 

Ambachtelijkheid en authenticiteit komen centraal te staan bij Cru:

les caves

kazen

 

 

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.