Danone verwerft 95% van Michel et Augustin

Michel et Augustin

De Franse zuivelreus Danone heeft, zoals verwacht, de Franse koekjes- en yoghurtfabrikant Michel et Augustin overgenomen. Het bedrijf kreeg enkele weken geleden ook een nieuwe topman.

 

50 miljoen euro omzet

Toen Danone bijna drie jaar geleden via zijn investeringsfonds Danone Manifesto Ventures een minderheidsparticipatie in Michel et Augustin nam, maakte de voedingsgigant er geen geheim van dat die deelname op termijn zou uitmonden in een volledige overname. Nu is het dus zo ver, bevestigde medeoprichter Augustin Paluel-Marmont zopas bij de Franse nieuwszender BFM.

 

“We blijven dit avontuur wel in alle onafhankelijkheid beleven”, veegt de mede-oprichter de suggestie dat Danone het nu volledig voor het zeggen heeft, resoluut van tafel: “Al die grote groepen zijn vandaag verstandig genoeg om kleine pareltjes te laten werken in een ecosysteem dat hun ontwikkeling ten goede komt.”

 

Michel et Augustin is gespecialiseerd in koekjes, yoghurts en desserts met een hip en gezond imago. Het boekte vorig jaar een omzet van 50 miljoen euro, waarvan 85% afkomstig is uit België, Frankrijk en Zwitserland. Het bedrijf wordt sinds enkele weken geleid door François Roche Bayard, die eerder zijn strepen verdiende bij koekjesbakker LU en de Biscuiterie Saint-Michel (van de groep Andros).