Delhaize Groep verliest zijn 'executive vice president' | RetailDetail

Delhaize Groep verliest zijn 'executive vice president'

Delhaize Groep verliest zijn 'executive vice president'

Aan de top van supermarktgroep Delhaize stapt een nieuw directielid op: Maura Abeln Smith, die zich executive vice president, general counsel en general secretary bij Delhaize mocht noemen, verlaat de groep.

Per 1 november

"Ik ben Maura erkentelijk voor haar diensten. Ze arriveerde bij Delhaize Groep gedurende een transitieperiode in leiderschap. Ze was toegewijd, een ijverige werker en heeft significante bijdragen geleverd. We wensen haar het beste voor de toekomst," verklaart Frans Muller, president en CEO van Delhaize Groep, in een persbericht over het vertrek van Smith.

 

Het vertrek van de topvrouw gaat in op 1 november. Haar opvolger is nog niet bekend, maar "zal in de nabije toekomst benoemd worden" volgens Delhaize. Ook naar de reden van haar vertrek is het vooralsnog gissen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.