Ex-toplui McDonald's openen 250 restaurants met gezonde voeding | RetailDetail

Ex-toplui McDonald's openen 250 restaurants met gezonde voeding

Ex-toplui McDonald's openen 250 restaurants met gezonde voeding

Twee voormalige topmanagers van McDonald’s  staan op de vooravond van een doorbraak met Lyfe Kitchen. Ze willen de komende vijf jaar 250 restaurants van de keten met gezonde menu’s voor het grote publiek openen.

Ervaring van McDonald’s gebruiken

De initiatiefnemers van Lyfe Kitchen zijn Mike Roberts en Mike Donahue, de voormalige operationeel directeur van McDonald’s en de voormalige verantwoordelijke voor corporate communications van de hamburgerketen in de VS. Ze sloegen drie jaar geleden de handen in elkaar met Stephen Sidwell, die mee aan de basis lag van de vleesvervanger Gardein.

 

Elke geserveerde schotel blijft onder de 600 calorieën. Boter, transvetten, witte suiker en andere additieven worden gebannen. Bij voorkeur worden lokaal geproduceerde ingrediënten gebruikt. “We leerden immers dat de grootste onvoldane behoefte van de Amerikaan die van een gezonde smaakvolle voeding is”, aldus de initiatienemers. Lyfe staat trouwens voor Love Your Food Everyday.

 

Voor vleeseters wordt kip en vlees van dieren met vrije uitloop aangeboden. Daarnaast zijn er ook vegetarische, veganistische en glutenvrije maaltijden. De meeste prijzen zitten tussen 4 dollar en 14 dollar, omgerekend 3 à 10 euro.

 

Het verschil met de voeding met die van McDonald’s kan inhoudelijk niet groter zijn, maar voor de manier waarop het merk Lyfe Kitchen in de markt wordt gezet, vallen de initiatiefnemers terug op hun ervaring bij de hamburgerketen. Andere ketens die op de trend naar gezonde voeding surfen, zijn Clover, Veggie Grill, Tender Greens en Native Foods Café.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

15/06/2018

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Filet Pur: Met een buik vol angsten

15/06/2018

Waarin we onthullen wie de échte baas is van Carrefour Belgium, waarom gezond eten niet zo gezond is, hoe alcohol ons opbeurt en wat Jumbo nu eigenlijk van plan is. Niet geheel doorbakken hoor, dit weekoverzicht van RetailDetail Food!

Alter’Native Food: A place apart at the upcoming SIAL Paris !

14/06/2018

(Advertorial) From 21st to 25th of October, Paris will be the world's food capital. 7,200 French and international exhibitors will be presenting their innovations among 21 exhibitions sectors.

Johnny Thijs stopt als voorzitter van Spadel

14/06/2018

Johnny Thijs is opgestapt als voorzitter van de Waalse mineraalwaterproducent Spadel. Zijn mandaat liep nog tot 2020, maar de gewezen postbaas treedt af “om persoonlijke redenen”, zo meldt De Tijd.

15% korting bij gebruik herbruikbare charcuteriedoos

14/06/2018

Vanaf vandaag krijgen klanten bij de lokale AD Delhaize van Geetbets korting wanneer ze een herbruikbare charcuteriedoos gebruiken. Liever een korting dan statiegeld, zo vindt uitbater Carl Vanhove.