EXKi opent restaurant in Wijnegem Shopping

EXKi opent restaurant in Wijnegem Shopping

Restaurantketen ExKi opent op 16 september een nieuwe vestiging in het Wijnegem Shopping Center. Het wordt het 37e verkooppunt van de groep in België en het derde in Antwerpen.

100 miljoen euro omzet

EXKi startte in 1999 (het jaar van de dioxinecrisis) als een initiatief van de Brusselaars Frédéric Rouvez, Nicolas Steisel en Arnaud de Meeus. Ze besloten snelrestaurants te openen met biologisch geteelde groenten, sapjes, soepen en caloriearme desserts. Twee jaar later opende hun eerste vestiging aan de Naamsepoort in Brussel.

 

Vandaag is het opzet uitgegroeid tot een zaak met een omzet van 100 miljoen euro, waarvan 44 miljoen euro werd gerealiseerd in de restaurants die in eigen beheer werden uitgebaat. De restaurants die door franchisenemers werden beheerd, voegden daar 56 miljoen euro aan toe.

 

Al 75 restaurants wereldwijd

In België heeft EXKi met Wijnegem binnenkort 37 restaurants. In het buitenland zijn er ook EXKi's in Luxemburg, Nederland, Frankrijk, Italië en de VS. De keten opende recentelijk trouwens nog twee nieuwe zaken in Parijs en één in New York. Dat laatste moet de uitvalsbasis worden voor een Amerikaanse expansie, waar de komende tien jaar een veertigtal zaken zou openen. 

 

De sterke expansie heeft de totale tewerkstelling bij EXKi nu al boven de 825 eenheden getild, waarvan bijna 400 in de Belgische tak. De opening van het nieuwe restaurant is Wijnegem is goed voor twaalf jobs. 

 

Nieuwe manier om koffie te serveren

EXKi lanceert in het nieuwe restaurant in Wijnegem in samenwerking met Café Liégeois ook "een nieuwe manier om koffie te serveren". Een barista zal zich specifiek toeleggen op het bereiden van koffierecepten zoals terzetto of cappuccino. 

 

Net als in de andere Belgische vestigingen wordt ook in Wijnegem een ‘zenhoek’ ingericht en worden er nationale en internationale dagbladen en een gratis wifiverbinding ter beschikking gesteld.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Directeur HR verlaat Carrefour Belgium

25/09/2017

Kathleen Van Der Paelt, directeur HR bij Carrefour Belgium, heeft na zeven jaar besloten om het supermarktbedrijf te verlaten. Ze wordt opgevolgd door Sonia Frey, die de voorbije vijf jaar een gelijkaardige functie invulde bij De Lijn.

AD Delhaize Lochristi springt op de kar van cartoontassen

25/09/2017

De AD Delhaize in Lochristi is de eerste Belgische supermarkt die mee op de trein van een Nederlandse hype springt. Daar zijn draagtassen met cartoons die gepersonaliseerd zijn naargelang de locatie een echt verzamelitem geworden.

Filet Pur: Gratis is het nieuwe duur

22/09/2017

Wat een week! De ene na de andere retailer wordt onder curatele geplaatst, en een omgekeerde driehoek zet de foodsector op zijn kop. Klinkt mysterieus? Lees dan gauw het FMCG-overzicht van RetailDetail Food.

Spar Good Food verbindt retail met horeca

22/09/2017

Beleving is essentieel voor het succes van de buurtwinkel. Spar Lambrechts bedacht daarom het onderscheidende concept Spar Good Food, dat een bruggetje legt richting buitenhuisconsumptie.

RetailDetail Food #22 staat online

22/09/2017

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food maken we een stand van zaken op met enkele franchiseformules. Waar zijn ze momenteel mee bezig, bij Spar Colruyt Group, Lambrechts, Delhaize, Carrefour en Alvo?  

Passendale. Proef de traditie van bij ons.

22/09/2017

(publireportage) Passendale, een Belgische kaas, traditioneel bereid volgens een origineel recept. Elke Passendale bol wordt met de nodige zorg en vakkundigheid vervaardigd onder het wakend oog van onze kaasmeesters. 

Back to top