IJsboerke vraagt bescherming na rotzomer | RetailDetail

IJsboerke vraagt bescherming na rotzomer

IJsboerke vraagt bescherming na rotzomer

De Belgium Icecream Group, die vooral bekend is vanwege het merk IJsboerke, heeft bescherming tegen schuldeisers aangevraagd bij de rechtbank van koophandel in Turnhout. Als er geen oplossing komt voor de hoog opgelopen verliezen, staan er 365 jobs op de tocht.

IJsboerke al langer in de problemen

Vorig jaar al moest IJsboerke twee vestigingen sluiten, waarbij er 162 banen verloren gingen. Nu blijkt de crisis extra hard toe te slaan bij het bedrijf en heeft de Belgium Icecream Group dus de WCO-procedure (wet continuïteit ondernemingen) laten opstarten. De groep zou in het boekjaar 2012 een verlies van vijf miljoen euro lijden en bijgevolg zal er op heel wat vlakken bespaard moeten worden. Op 3 januari komen de vakbonden samen met het bestuur om de verdere toekomst voor de werknemers te bespreken.

 

Als er geen oplossing gevonden kan worden, verliezen 365 mensen hun baan, waarvan 280 arbeiders en 85 bedienden. Directeur L'Hoëst van Belgium Icecream Group denkt echter niet dat het zo ver zal komen: hij gelooft dat er een oplossing kan komen, "als we allemaal samenwerken."

 

Rotzomer doet IJsboerke door het ijs zakken

Voor de slechte resultaten zouden verschillende redenen zijn, met op kop de "klassiekers" loonkost en crisis (met de huidige crisis grijpen consumenten volgens L'Hoëst sneller naar de goedkopere merken). Ook de kwakkelzomer van 2012 was geen cadeau voor de ijsfabrikant.

 

Voorlopig wordt er nog niet gesproken over een sociaal plan. Het bedrijf wil immers zo min mogelijk mensen ontslaan en voor een uitgebreid sociaal plan is gewoon te weinig geld voorhanden. - (YVL)

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Delhaize schrapt partners voor Pluskaart

12/07/2018

Delhaize-klanten gaan wat minder punten kunnen sprokkelen met hun Pluskaart, want de samenwerking met de andere retailers waar klanten punten konden verzamelen en bonnen inwisselen (DI, Planet Parfum, Q8 en Tom&Co) wordt stopgezet.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Muyters zegt nee tegen herstructureringsplan Carrefour

11/07/2018

Deelstaatminister Philippe Muyters geeft een negatief advies voor het herstructureringsplan van supermarktketen Carrefour. Door dit plan zouden 600 werknemers recht hebben op het stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT), de opvolger van het brugpensioen. De definitieve uitspraak ligt in het kamp van federaal minister Kris Peeters.