Investeringen zorgen voor flinke groei Lotus

Investeringen zorgen voor flinke groei Lotus

Dankzij onder andere de succesvolle herlancering van de Dinosauruskoeken en enkele investeringsprogramma's heeft Lotus Bakeries er een succesvolle eerste jaarhelft opzitten, met een flink hogere bedrijfswinst.

Ook wafels en speculaas verkopen sterk

In de eerste zes maanden van 2014 steeg de omzet van de koekjesfabrikant met 5 procent naar 167,8 miljoen euro. Dat is volgens het bedrijf te danken aan de groei van enkele merken binnen de groep. Vooral de Dinosauruskoeken deden het bijzonder goed.

 

Lotus verwierf in 2012 al de rechten op de populaire koekjes, maar moest toen nog wachten tot de licentie van concurrent Lu ten einde liep. Daarna werd er een uitgebreide reclamecampagne op poten gezet in België en Frankrijk. Lu kwam zelf op de proppen met het Azteken-gamma, maar dat kon de sterke prestaties van de Dinosauruskoeken niet drukken.

 

Ook andere segmenten binnen Lotus deden het goed: de verkoop van speculaaspasta vervijfvoudigde het afgelopen jaar in het Verenigd Koninkrijk en ook in Frankrijk, Amerika en Nederland steeg de verkoop van speculaas en speculaaspasta. Het nieuwe formaat van de Luikse wafels, die er nu ook in een mini-vorm zijn, zorgde er dan weer voor dat ook de wafels een positieve evolutie doormaakten.

 

Stijging winst

Tot slot hadden ook verschillende investeringsprogramma's van de voorbije jaren hun effect op de resultaten. Zo kwam er een herstructurering van de ontbijtkoekfabrieken in Nederland en verhuisde de frangipaneproductie van Lembeke naar Oostakker. In Lembeke kwamen nieuwe speculaaslijnen.


Dit alles samen zorgde er voor dat het recurrent bedrijfsresultaat uitkwam op 22 miljoen euro, 16,9% meer dan vorig jaar. Ook de nettowinst steeg flink, met 19,4%, naar 16 miljoen euro. "Het management is verheugd om te zien dat onder impuls van deze investeringen de rendabiliteit van de Groep fors vooruitgaat in het huidig boekjaar", aldus Lotus in een persbericht.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Filet Pur: Het kan altijd nog erger

20/10/2017

Het is geen feestje hoor, werken in FMCG. Slechts enkelen komen er vrolijk mee weg, de meerderheid lijdt in stilte. Zoals nogmaals blijkt uit het ironische weekoverzicht van RetailDetail Food, dat vandaag vol nuttig advies staat.

RetailDetail Food #24 staat online

20/10/2017

Zijn winkels in drukke stadscentra steeds moeilijker bereikbaar? Voelen ze het aan de omzet, nemen ze maatregelen? Het nieuwe nummer van de gepersonaliseerde RetailDetail Food krant gaat er dieper op in.

Vleesvervangers bezig aan sterke opmars

20/10/2017

De verkoop van vleesvervangers is de voorbij drie jaar met maar liefst 40% gestegen. Ondertussen koopt een kwart van de Belgische huishoudens wel eens een vleesvervanger en is het aanbod sterk gegroeid.

Metro kent kleine groei in 2016/2017

20/10/2017

Uit de voorlopige cijfers van het Duitse Metro blijkt dat het bedrijf in het boekjaar 2016/2017 met 1,6% is gegroeid. Ook op vergelijkbare basis was er nog net sprake van groei. Metro spreekt van een succesvol jaar.

Emté blijft wegen op resultaten Sligro Food Group

19/10/2017

Bij de bekendmaking van de resultaten voor het derde kwartaal heeft Sligro Food Group laten verstaan dat het nog steeds op zoek is naar een oplossing voor Emté. Ondertussen blijft de omzet van die bedrijfstak dalen.

Unilever verkoopt minder ijsjes in magere zomer

19/10/2017

De voorbije zomer was er maar weinig sprake van stralend weer en dat heeft ook zijn effect gehad op de ijsverkoop van Unilever. Dat onderdeel van het Brits-Nederlandse bedrijf zag zijn omzet met 6,7% dalen.

Back to top