Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke | RetailDetail

Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Vleeswaren- en pastagerechtengroep Ter Beke moest het in de eerste helft van 2014 stellen met een lagere omzet. Omdat de kosten onder controle werden gehouden, steeg de nettowinst wel met meer dan twintig procent.

Stopzetten niet rendabele producten

In de eerste jaarhelft haalde Ter Beke een omzet van 202,6 miljoen euro, een daling van 1,6% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de divisie bereide gerechten steeg de omzet met 6,3% dankzij het herstelde consumentenvertrouwen, dat flink was gedaald na de paardenvleescrisis anderhalf jaar geleden.

 

Bij de vleeswarendivisie daalde de omzet wel met 4,7%, omdat Ter Beke besloot om de productie van enkele minder rendabele producten stop te zetten. Zo stopte het ook met de productie van gedroogde en gezouten vleeswaren.

 

Omdat het de kosten onder controle hield, kon Ter Beke toch een hogere winst laten optekenen: de 'rebitda' steeg met 13% naar 16,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,7 miljoen euro, een stijging van liefst 22,8% ten opzichte van een jaar eerder. De groep verwacht dan ook over heel 2014 een hogere nettowinst te halen dan in 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Kellogg’s aangeklaagd wegens misleidende verpakking

21/06/2018

Test-Aankoop heeft bij de FOD Economie een klacht ingediend tegen Kellogg’s. De informatie op de verpakking van de Special K graanreep met Rode Vruchten is misleidend volgens de consumentenorganisatie.

Dure voeding duwt consument over de grens

20/06/2018

Terwijl de export van Belgische voedingsproducten boomt, daalt de consumptie op de binnenlandse markt omdat de prijzen stijgen. Een onrustwekkende trend, zegt de industrie: het beleid moet ingrijpen.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Albert Frère lust wel een Vanreusel frikandel

20/06/2018

Ergon, een investeringsfonds van de holding GBL, neemt een participatie in Beltaste, het bedrijf achter frikandellenfabrikant Vanreusel. Dat was al een tijd op zoek naar een financiële partner.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Delhaize krijgt saladebars van Foodmaker

19/06/2018

In de Delhaize-supermarkt van de Antwerpse Stadsfeestzaal is voortaan een saladbar van Foodmaker te vinden. De gezonde fastfoodketen zal daarnaast ook andere eilanden in Delhaizes krijgen: er liggen al een vijftal projecten vast.