Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke | RetailDetail

Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Vleeswaren- en pastagerechtengroep Ter Beke moest het in de eerste helft van 2014 stellen met een lagere omzet. Omdat de kosten onder controle werden gehouden, steeg de nettowinst wel met meer dan twintig procent.

Stopzetten niet rendabele producten

In de eerste jaarhelft haalde Ter Beke een omzet van 202,6 miljoen euro, een daling van 1,6% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de divisie bereide gerechten steeg de omzet met 6,3% dankzij het herstelde consumentenvertrouwen, dat flink was gedaald na de paardenvleescrisis anderhalf jaar geleden.

 

Bij de vleeswarendivisie daalde de omzet wel met 4,7%, omdat Ter Beke besloot om de productie van enkele minder rendabele producten stop te zetten. Zo stopte het ook met de productie van gedroogde en gezouten vleeswaren.

 

Omdat het de kosten onder controle hield, kon Ter Beke toch een hogere winst laten optekenen: de 'rebitda' steeg met 13% naar 16,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,7 miljoen euro, een stijging van liefst 22,8% ten opzichte van een jaar eerder. De groep verwacht dan ook over heel 2014 een hogere nettowinst te halen dan in 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


McDonald’s wil 40 nieuwe vestigingen in België

20/03/2018

Fastfoodketen McDonald’s wil de komende vijf jaar maar liefst 40 nieuwe vestigingen openen in België, wat ongeveer de helft is van het huidige aantal. Zo moeten er 2000 banen bijkomen.

Nieuw concept voor foodstart-ups in hartje Antwerpen

20/03/2018

In de Hoogstraat in Antwerpen vinden kleine start-ups die verse voeding verkopen binnenkort ruimte om hun concept uit te proberen. De indoormarkt opent de deuren in de voormalige De Krak en biedt plaats aan twintig pop-upzaken.

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

19/03/2018

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

Dr. Oetker koopt de helft van Freixenet

19/03/2018

Henkell, de drankdivisie van Dr. Oetker, haalt net iets meer dan de helft van de aandelen binnen van cavamerk Freixenet. Na twee jaar onderhandelen is de deal eindelijk rond, al wordt de Duitse voedingsreus geen alleenheerser bij Freixenet.

Picnic bevestigt komst naar Duitsland

19/03/2018

Voor het weekend waren er geruchten opgedoken dat de Nederlandse online supermarkt Picnic testen uitvoerde in Duitsland. Dat nieuws is nu bevestigd door medeoprichter Michiel Muller.

Online supermarkt Picnic naar Duitsland?

16/03/2018

Het lijkt erop dat de Nederlandse websupermarkt Picnic nu ook in het Duitse Noordrijn-Westfalen de markt verkent. Het bedrijf, dat mogelijk kansen ziet in de voorlopig weinig bevochten Duitse regio, wil nog niet reageren op de geruchten.

Back to top