Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Vleeswaren- en pastagerechtengroep Ter Beke moest het in de eerste helft van 2014 stellen met een lagere omzet. Omdat de kosten onder controle werden gehouden, steeg de nettowinst wel met meer dan twintig procent.

Stopzetten niet rendabele producten

In de eerste jaarhelft haalde Ter Beke een omzet van 202,6 miljoen euro, een daling van 1,6% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de divisie bereide gerechten steeg de omzet met 6,3% dankzij het herstelde consumentenvertrouwen, dat flink was gedaald na de paardenvleescrisis anderhalf jaar geleden.

 

Bij de vleeswarendivisie daalde de omzet wel met 4,7%, omdat Ter Beke besloot om de productie van enkele minder rendabele producten stop te zetten. Zo stopte het ook met de productie van gedroogde en gezouten vleeswaren.

 

Omdat het de kosten onder controle hield, kon Ter Beke toch een hogere winst laten optekenen: de 'rebitda' steeg met 13% naar 16,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,7 miljoen euro, een stijging van liefst 22,8% ten opzichte van een jaar eerder. De groep verwacht dan ook over heel 2014 een hogere nettowinst te halen dan in 2013.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour schrapt duizenden jobs ten voordele van e-commerce

23/01/2018

De Franse hypermarktgroep Carrefour gaat enkele duizenden werknemers op straat zetten, kondigde CEO Alexandre Bompard vandaag aan. Dankzij een nieuw transformatieplan, met nadruk op e-commerce, wil Carrefour "wereldleider in voedseltransitie" worden.

Unilever schrapt banen bij Belgisch retailsalesteam

22/01/2018

Unilever Belgium reorganiseert haar team van winkelvertegenwoordigers. Er gaan daarbij elf banen verloren, bevestigt het bedrijf aan de RetailDetail-redactie.

Zo hard groeit Amazon in food

22/01/2018

E-commerce vertegenwoordigt nog steeds een beperkt aandeel in de foodverkopen, maar de Amerikaanse én Europese groeicijfers van Amazon voor het jaar 2017 ogen bepaald indrukwekkend. Is het kantelpunt nabij?

Amazon opent eerste winkel zonder kassa’s voor grote publiek

22/01/2018

Amazon opent vandaag in Seattle, nabij zijn hoofdkantoor, de eerste winkel zonder kassa’s voor het grote publiek. Het was al langer bezig met een test bij het eigen personeel, maar nu krijgt dus iedereen toegang.

Neemt Unilever tonicmerk Fever-Tree over?

19/01/2018

Het tonicmerk Fever-Tree heeft een nieuwe bestuurder aangesteld: Kevin Havelock, hoofd van de afdeling frisdranken van Unilever. De benoeming leidt tot speculaties dat Unilever moederbedrijf Fevertree Drinks wil overnemen en stuwt het aandeel de hoogte in.

Filet Pur: Een haar in de plastieksoep

19/01/2018

Zijn retailers ruziemakers en bedriegers? Moeten energiedrankjes verboden worden? Staat Carrefour voor een sanering en wordt Delhaize zo Hollands als kaas? Alweer een bewogen week, zoals blijkt uit het plasticvrije overzicht van RetailDetail Food.

Back to top