Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Lagere omzet maar hogere winst voor Ter Beke

Vleeswaren- en pastagerechtengroep Ter Beke moest het in de eerste helft van 2014 stellen met een lagere omzet. Omdat de kosten onder controle werden gehouden, steeg de nettowinst wel met meer dan twintig procent.

Stopzetten niet rendabele producten

In de eerste jaarhelft haalde Ter Beke een omzet van 202,6 miljoen euro, een daling van 1,6% ten opzichte van een jaar eerder. Bij de divisie bereide gerechten steeg de omzet met 6,3% dankzij het herstelde consumentenvertrouwen, dat flink was gedaald na de paardenvleescrisis anderhalf jaar geleden.

 

Bij de vleeswarendivisie daalde de omzet wel met 4,7%, omdat Ter Beke besloot om de productie van enkele minder rendabele producten stop te zetten. Zo stopte het ook met de productie van gedroogde en gezouten vleeswaren.

 

Omdat het de kosten onder controle hield, kon Ter Beke toch een hogere winst laten optekenen: de 'rebitda' steeg met 13% naar 16,3 miljoen euro. De nettowinst kwam uit op 3,7 miljoen euro, een stijging van liefst 22,8% ten opzichte van een jaar eerder. De groep verwacht dan ook over heel 2014 een hogere nettowinst te halen dan in 2013.

Tags: